Hlavní obsah

Kulmy na vlasy: Se kterou vytvoříte vlny nejsnadněji?

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaká kulma dokáže vytvořit nejhezčí vlny? Vyzkoušely jsme v redakci různé tvary i velikosti a také ty automatické, které si pramen navinou samy. Jaká nás zaujala nejvíc a se kterou vlny drží i do druhého dne?

Článek

Navlněné vlasy jsou evergreenem! Dokonalého účesu dosáhnete jak žehličkou, tak kulmou. Druhá možnost je ale v domácích podmínkách trochu jednodušší. Otestovaly jsem pět různých značek v cenovém rozpětí 500 až 14 tisíc korun. Kam se kulmy posunuly a jaké mají vychytávky?

Hot Tools, 3190 Kč

Foto: archiv firmy

Kulma Hot Tools, 3190 Kč, prodává Salon OnlineFoto: archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Mám jemné vlasy střižené na mikádo, které potřebuji vždy upravit a zafixovat. Je pravdou, že na vlny už jsem vyzkoušela asi dvě kulmy, plastové natáčky i žehličku, nikdy to ale nebylo ono. Na ideální kulmu jsem narazila teprve nedávno. V první řadě mne oslovilo příjemné držení díky rukojeti do tvaru L a ideální velikost hlavice.

Teplotu má nastavitelnou od 160 °C do 230 °C, mně stačí většinou 180 °C. Vytvořit super kudrnatý účes, který vypadá přirozeně, mi trvá přesně půl hodinky a vydrží celý den včetně večírku. Před tvořením samotných vln však používám také ochranný sprej na vlasy, aby nedostaly tak zabrat. Z kulmy jsem tedy velmi nadšená. Myslím, že ideální je právě pro kratší a jemné vlasy, kterým sluší menší vlny.

Remington, 599 Kč

Foto: archiv firmy

Kulma Remington Pro Soft Curl, 599 kč, prodává MallFoto: archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Toto je má první kulma na vlasy a vlastním ji už 13 let. Pro dlouhé vlasy má ideální průměr (25 mm), díky kterému tvoří větší a měkké vlny. Má volitelnou teplotu, mně stačí 180 °C. Mám výhodu, že na odbarvených vlasech mi účes drží i do druhého dne.

Natáčím vlasy vždy po sekcích – od spodních vlasů a nakonec prameny okolo obličeje. Konečky pramenů vždy přidržuji a nenatáčím je, o princeznovské lokýnky úplně nestojím. Kulma není není těžká, zvládá vše, co potřebuji, za celá léta jsem tak neměla potřebu nahradit ji ničím jiným. Za minimum peněz mám doma opravdový poklad.

Dyson, 13 000 Kč

Foto: archiv firmy

Styler Dyson Airwrap, 13 990 Kč, koupíte na Dyson.czFoto: archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Oproti mému starému Remingtonu jsem si mohla vyzkoušet i luxusní značku mezi vlasovou elektronikou. Cena vás může zaskočit, nicméně uvnitř balení najdete dohromady šest různých nástavců. Pro toto testování jsem se zaměřila ale jen na nástavce na tvorbu vln.

Vlasy natáčí za pomoci horkého vzduchu, ale obejdete se bez vysokých teplot (max. 150°C), a tím pádem i bez ničení vlasů. Pramen přiložíte ke kulmě, ta si ho díky foukání navine sama, což je docela zábava! Pak stačí počkat 5 až 10 sekund, zafixovat pramen rovnou i studeným vzduchem a je hotovo. Vlasy jsou natočené a zároveň i krásně uhlazené, jako kdyby vám ho vyfoukal kadeřník profesionálně přes kulatý kartáč.

Na rozdíl od klasické kulmy, kdy vlny vydrží dlouho, tyto během dne trochu povolují a mají maličko odlišný tvar, ale pořád to vypadá super. Práce s tímto pomocníkem mě nadchla, jediné minus je vysoká cena.

Babyliss, 3790 Kč

Foto: archiv firmy

Automatická loknovací kulma BaByliss Paris, 3790 KčFoto: archiv firmy

Testovala redaktorka Renata: Jak je samotná práce s kulmou snadná, první seznámení vyžaduje soustředění. Trochu fištrónu chce také první obsluha nádobky na vodu, díky které kulma tvoří páru a chrání vlasy před vysušením. Ale jak na to jednou přijdete, už to půjde samo.

Předem to chce vlasy opravdu rozčesat a „naporcovat“ do pramenů, které kulma pojme, což se odvíjí hlavně od jejich délky, ale za chvilku to dostanete do oka. Nemusíte se bát, že by vám kulma vlasy „schramstla“ a zacuchala, jakmile by došlo na nějakou hrozbu, přístroj natáčení okamžitě přeruší a vlasy pustí.

Na kulmě si můžete nastavit teplotu i délku zahřívání, takže je citlivá i k vlasům barveným nebo slabším. Nejvyšší teplota zas natočí i silné a nepoddajné vlasy tak, že účes vydrží. Mé vlasy jsou tvrdé, ale už na první stupeň teploty i dobu trvání (190 °C a 8 vteřin) mi účes držel celý večer.

Rowenta, 2999 Kč

Foto: archiv firmy

Kulma na vlasy Rowenta Air Care Ultimate Experience, 2999 Kč, prodává NotinoFoto: archiv firmy

Testovala redaktorka Karin: Při rozbalování nové kadeřnické pomůcky mě trochu překvapilo, že jsem nenarazila na žádný návod, ale ovládání je tak intuitivní, že ho vlastně ani nepotřebujete. Zato je součástí balení speciální rukavice, která zaručí, že si při namotávání jednotlivých pramínků nespálíte prsty. (Tak jsem si pro jistotu spálila alespoň krk.)

Naprosto skvělé je, že kulma se nahřeje během 30 sekund a jednu loknu vytvoříte za pouhé tři. Přístroj má tvar do L, díky čemuž se vlny lépe tvoří, disponuje i technologií studeného vzduchu, která kudrny nakonec zafixuje a zároveň jim uleví od horka. Co vám budu povídat, jsem nadšená. Kudrnatý look byl hotov za méně než půl hodiny, večer jsem vlasy sepnula do culíku, ráno je zas rozpustila a lokny stále držely. Třetí den stačilo jen trochu nakulmovat vrchní prameny a účes byl pořád top.

Reklama

Související témata:

Načítám