Hlavní obsah

Kuře 3x jinak: Dáte si ho pečené, dušené nebo restované?

Foto: nadianb, Shutterstock.com

Foto: nadianb, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozorně jsem pročetla několik loni vydaných kuchařek a připravila jsem pro vás malou ochutnávku toho, co v nich najdete. Tentokrát na téma velmi vděčné a oblíbené: kuře.

Článek

Kuře se prostě nikdy neomrzí. Můžete ho smažit, péct či dusit, doplnit oblíbeným kořením i zeleninou a pokaždé bude jiné. Inspirujte se u bio guru Hanky Zemanové, divoké Kamu alias Kamily Rundusové i oblíbené herečky Květy Fialové. Všechny je totiž spojuje vášeň pro vaření a dobré jídlo…

Kuře i s přílohou z jednoho hrnce podle Hanky Zemanové

Hanka vás ve své „Nové biokuchařce“ naučí nejen spoustu receptů a to, jak správně vařit třeba luštěniny, ale také vysvětlí, proč se vyplatí občas si připlatit za bio kvalitu. U masa to totiž platí dvojnásob! Na důkaz pak zkuste její šťavnaté kuře s hořčicí a kurkumou.

Foto: Alena Hrbková (Nová biokuchařka Hanky Zemanové)

Maso, zelenina i brambory se ve šťávě pečou společně, takže se chutě krásně prolnouFoto: Alena Hrbková (Nová biokuchařka Hanky Zemanové)

Rychlé limetkové kuře podle Kamily Rundusové

Ďáblice Kamu je specialistkou na asijskou kuchyni. Tu ve své knize „Nejbarevnější kuchařka“ ale předvádí tak, že si ji s přehledem uvaříte i v našich podmínkách! Třeba jako tohle voňavé limetkové kuře.

Foto: Marie Bartošová (Nejbarevnější kuchařka)

Voňavé kuře po vietnamsku je pěkně šťavnaté, protože se připravuje i s kostíFoto: Marie Bartošová (Nejbarevnější kuchařka)

Sladce-pikantní kuře podle Květy Fialové

Nezapomenutelná herečka po sobě zanechala odkaz nejen v podobě množství legendárních rolí, ale i v krásné knize „Prostonárodní kuchařka Květy Fialové“ plné jejích oblíbených receptů. Na ochutnávku vyzkoušejte kuře na sójové omáčce, medu a chilli.

Foto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)

Osvědčená kombinace medu a chilli nezklame ani u kuřátkaFoto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)

  • „Mami, to máme zase rajskou?“ -
  • „Co vidíš?“ -
  • „Kuře!“ -
  • „Tak vidíš!“ -

A co bude dnes k večeři u vás?

Načítám