Článek
Kuře se prostě nikdy neomrzí. Můžete ho smažit, péct či dusit, doplnit oblíbeným kořením i zeleninou a pokaždé bude jiné. Inspirujte se u bio guru Hanky Zemanové, divoké Kamu alias Kamily Rundusové i oblíbené herečky Květy Fialové. Všechny je totiž spojuje vášeň pro vaření a dobré jídlo…
Kuře i s přílohou z jednoho hrnce podle Hanky Zemanové
Hanka vás ve své „Nové biokuchařce“ naučí nejen spoustu receptů a to, jak správně vařit třeba luštěniny, ale také vysvětlí, proč se vyplatí občas si připlatit za bio kvalitu. U masa to totiž platí dvojnásob! Na důkaz pak zkuste její šťavnaté kuře s hořčicí a kurkumou.

Maso, zelenina i brambory se ve šťávě pečou společně, takže se chutě krásně prolnouFoto: Alena Hrbková (Nová biokuchařka Hanky Zemanové)
Rychlé limetkové kuře podle Kamily Rundusové
Ďáblice Kamu je specialistkou na asijskou kuchyni. Tu ve své knize „Nejbarevnější kuchařka“ ale předvádí tak, že si ji s přehledem uvaříte i v našich podmínkách! Třeba jako tohle voňavé limetkové kuře.

Voňavé kuře po vietnamsku je pěkně šťavnaté, protože se připravuje i s kostíFoto: Marie Bartošová (Nejbarevnější kuchařka)
Sladce-pikantní kuře podle Květy Fialové
Nezapomenutelná herečka po sobě zanechala odkaz nejen v podobě množství legendárních rolí, ale i v krásné knize „Prostonárodní kuchařka Květy Fialové“ plné jejích oblíbených receptů. Na ochutnávku vyzkoušejte kuře na sójové omáčce, medu a chilli.

Osvědčená kombinace medu a chilli nezklame ani u kuřátkaFoto: Alena Hrbková (Prostonárodní kuchařka Květy Fialové)
- „Mami, to máme zase rajskou?“ -
- „Co vidíš?“ -
- „Kuře!“ -
- „Tak vidíš!“ -
A co bude dnes k večeři u vás?