Hlavní obsah

Kuře na citronech s vůní rozmarýnu? Skvělá večeře pro celou rodinu!

Foto: Marcel Rozhoň

Večeře, která je připravená během chvilky, to je kuře na citronechFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Kuře, citrony a bylinky, to je kombinace, která nikdy nezklame. Příprava trvá pár minut a za hodinku už je kuchyň provoněná pečínkou.

Článek

Dokonale upečené kuře je vizitkou dobré hospodyňky. Nemělo by být ani vysušené, ani nedopečené. Základem je kvalitně vybrané maso. Pokud chcete mít jistotu, jednoduše se kuřeti mrkněte pod kůži. Po obou stranách podél břicha až k prsíčkům by se měl táhnout bílý proužek tuku, který je ukazatelem dobré kvality.

Pečené kuře s citrony

Na 4 porce budete potřebovat: 12 kuřecích paliček, 1 citron, 1 celou palici česneku, 2 stroužky česneku, 1 lžíci lístků rozmarýnu, sůl, pepř, 5 lžic oleje, 1 lžičku medu, 1 lžíci citronové šťávy

Postup: Kuřecí paličky opláchněte a osušte. V misce promíchejte olej, med, citronovou šťávu, prolisované stroužky česneku, lžičku soli a trochu pepře. Paličky dejte do pekáčku a důkladně je promíchejte s připravenou směsí. Přidejte na kolečka nakrájený citron, lístky rozmarýnu a překrojenou palici česneku. Kuřecí maso podlejte troškou vody a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečte asi hodinku při stejné teplotě, v průběhu pečení přelévejte výpekem. Podávejte s bramborovou kaší.

Tip: Upečené kousky česneku rozmačkejte a rozmixujte se zakysanou smetanou. Osolte, opepřete a můžete použít ke kuřeti jako dip.

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na dobroty z kuřecího masa. Připravte si rovnou tři recepty z jednoho kuřete nebo zkuste lahodnou kuřecí pečínku s olivami!

Reklama

Načítám