Článek
Postup
01.
V hrnci rozpalte olej a osolené kuřecí čtvrtky na něm opečte dozlatova. Maso pak z hrnce vyjměte a uložte je chvíli bokem.
02.
Na oleji osmahněte najemno nasekanou cibuli a maso vraťte zpět.
03.
Pak přidejte bazalku, muškátový oříšek, hřebíčky, bobkový list, nakrájená rajčata (můžete použít i sterilovaná), víno a očištěné a na plátky pokrájené žampiony.
04.
Podle potřeby přilijte ještě trochu vody, asi dvě minuty vše duste bez přikrytí poklice a pak hrnec uzavřete, plotnu dejte na maximum a ve chvíli, kdy začne plynule unikat pára z ventilu, plotnu zase ztlumte a duste asi 20 minut.
05.
Hrnec pak nechte vychladnout, jídlo dochuťte pepřem a solí a můžete podávat! Jako příloha se hodí brambory i těstoviny.
