Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Bleskové jídlo z papiňáku hotové za pár minut? Kuřecí čtvrtky se žampiony a rajčaty!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 250 g žampionů
  • 10 ks rajčat
  • 2 dl bílého vína
    12
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 ks hřebíčku
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
    8
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks cibule
  • 5 lžic oleje
  • 4 ks kuřecích čtvrtek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hrnci rozpalte olej a osolené kuřecí čtvrtky na něm opečte dozlatova. Maso pak z hrnce vyjměte a uložte je chvíli bokem.

02.

Na oleji osmahněte najemno nasekanou cibuli a maso vraťte zpět.

03.

Pak přidejte bazalku, muškátový oříšek, hřebíčky, bobkový list, nakrájená rajčata (můžete použít i sterilovaná), víno a očištěné a na plátky pokrájené žampiony.

04.

Podle potřeby přilijte ještě trochu vody, asi dvě minuty vše duste bez přikrytí poklice a pak hrnec uzavřete, plotnu dejte na maximum a ve chvíli, kdy začne plynule unikat pára z ventilu, plotnu zase ztlumte a duste asi 20 minut.

05.

Hrnec pak nechte vychladnout, jídlo dochuťte pepřem a solí a můžete podávat! Jako příloha se hodí brambory i těstoviny.

Související témata:

Načítám