Hlavní obsah
3,3
(305)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pokud chcete připravit rychlý oběd nebo večeři, sáhněte po těchto křupavých kuřecích řízečcích. Uvnitř šťavnaté a křehké, s bramborovou kaší chutnají dokonale!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 600 g kuřecích prsních řízků
  • sůl
  • 2 vejce
  • 100 ml 30% smetany ke šlehání
  • 150 g goudy
  • olej na smažení
  • hladká mouka na obalování
Na kaši
  • 1 kg brambor
  • 150 g celeru
  • 200 ml smetany na vaření 12%
  • 100 g másla
  • sůl
Článek

Postup

01.

Kuřecí řízky naklepejte a nakrájejte na menší kousky. Pak je osolte a postupně každý obalte v hladké mouce.

02.

Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Do misky nebo hlubokého talíře vyklepněte obě vejce, osolte, přidejte smetanu a vidličkou prošlehejte. Přidejte nastrouhaný sýr a směs nechte chvilku stát.

03.

Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory. Celer očistěte, nakrájejte na kostky a dejte vše společně vařit v osolené vodě.

04.

V hlubší pánvi rozehřejte olej. V mouce obalené kousky masa namáčejte v sýrovém těstíčku a rovnou skládejte do rozpáleného oleje. Smažte z obou stran dozlatova. Usmažené kousky pak dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

05.

Uvařené brambory a celer slijte. Přidejte máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte na hladkou kaši. Smažené kuřecí maso podávejte s kaší. 

K řízkům si můžete udělat místo kaše i zeleninový salát. Vitaminy se hodí vždy, posílíte imunitu.

Reklama

Související témata: