Hlavní obsah
3,7
(25)
Foto: ChefParade

Foto: ChefParade

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba pad thai podle ChefParade školy vaření.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení rýžových nudlí
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 půlka pórku
  • 100 g sójových klíčků
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce tamarindové omáčky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks limetky
  • 100 g arašídů
Článek

Postup

01.

Nudle zalijeme studenou vodou cca 30 minut předem. Nahrubo nasekané arašídy opražíme nasucho na pánvi a necháme stranou. Nasekáme česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky (julienne). Maso nakrájíme na tenké proužky.

02.

Všechno ostatní si v malých miskách umístíme co nejblíže sporáku, abychom měli vše po ruce, až budeme pracovat s wokem. 

03.

Ve woku rozpálíme olej na maximum. Do pánve vložíme kuřecí maso a až se zatáhne, přidáme česnek a vajíčko. Pak přijdou na řadu nudle a zelenina. Směs dochutíme cukrem, tamarindovou omáčkou, sójovou omáčkou a doporučujeme také trochu vývaru.

04.

Směs mícháme a prohazujeme dokud nám nezměknou nudle a v poslední minutě přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a sójové klíčky. Naposledy důkladně promícháme a odstavíme z ohně. 

05.

Servírujeme s opraženými arašídy, pokapané limetkovou šťávou. Můžeme přidat sušené chilli.

Reklama

Načítám