Hlavní obsah

Kuřecí „popcorn“

Hodnocení:
(77)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí „popcorn“ si možná pamatujete z nabídky jednoho rychlého občerstvení. Zkuste si ho tentokrát připravit doma, je to velmi jednoduché.

Ingredience pro:
3 porce
  • 3 kuřecí prsní řízky
  • 200 ml podmáslí
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 400 ml slunečnicového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Osolte je, opepřete, vložte do uzavíratelné misky a zalijte podmáslím. Misku zavřete a dejte do lednice přes noc odpočívat. Maso v podmáslí zkřehne.

Krok 2: Druhý den si připravte směs na obalování. Hladkou mouku smíchejte s paprikou, oreganem, práškem do pečiva a lžičkou soli. 

Krok 3: Kuřecí kousky celé namočené v podmáslí přendejte do moučné směsi a obalte ze všech stran.

Krok 4: Olej nechte rozehřát na středním plameni, nejlépe v hrnci střední velikosti tak, aby kousky masa při smažení plavaly.

Krok 5: Maso usmažte v oleji dozlatova, poté nechte okapat na papírovém ubrousku.

Foto: Svatava Vašková

Zvenku křupavý, uvnitř měkký a šťavnatý, takový je kuřecí „popcorn“

Tip: Kuřecí popcorn podávejte s čerstvou zeleninou, česnekovou majonézou, dipem z modrého sýra nebo domácí BBQ omáčkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC