Hlavní obsah
3,3
(102)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kuřecí „popcorn“ si možná pamatujete z nabídky jednoho rychlého občerstvení. Zkuste si ho tentokrát připravit doma, je to velmi jednoduché.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 200 ml podmáslí
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 400 ml slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Osolte je, opepřete, vložte do uzavíratelné misky a zalijte podmáslím. Misku zavřete a dejte do lednice přes noc odpočívat. Maso v podmáslí zkřehne.

02.

Druhý den si připravte směs na obalování. Hladkou mouku smíchejte s paprikou, oreganem, práškem do pečiva a lžičkou soli. 

03.

Kuřecí kousky celé namočené v podmáslí přendejte do moučné směsi a obalte ze všech stran.

04.

Olej nechte rozehřát na středním plameni, nejlépe v hrnci střední velikosti tak, aby kousky masa při smažení plavaly.

05.

Maso usmažte v oleji dozlatova, poté nechte okapat na papírovém ubrousku.

Foto: Svatava Vašková

Zvenku křupavý, uvnitř měkký a šťavnatý, takový je kuřecí „popcorn“Foto: Svatava Vašková

Tip: Kuřecí popcorn podávejte s čerstvou zeleninou, česnekovou majonézou, dipem z modrého sýra nebo domácí BBQ omáčkou.

Reklama

Načítám