Hlavní obsah
3,2
(120)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Šťavnaté kousky kuřecího masa v křupavé strouhance jsou neodolatelné. A to ať už si je dopřejete k obědu s brambory, na večeři v zeleninovém salátu, nebo jako jednohubky na party. Co takhle je tentokrát místo smažení v klasickém trojobalu upéct v sezamové krustičce?

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Kuřecí řízky nakrájejte na menší kousky a promíchejte s prošlehanými vejci. Nechte chvíli odležet při pokojové teplotě.

02.

Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Smíchejte všechny zbylé ingredience kromě oleje (mouku, sezam, sůl, chilli, strouhanku a česnek). V této směsi obalte masové kousky a klaďte je vedle sebe na připravený plech.

03.

Řízky pokapejte olivovým (nebo třeba sezamovým) olejem a pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak je otočte a ještě asi 15 minut dopečte dozlatova. Můžete ihned podávat – s čímkoliv se vám zachce.

Reklama

Načítám