Hlavní obsah

Bylinkové knedlíčky do polévky: bez vajec a s podmáslím

Hodnocení:
(76)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
3 minuty
Náročnost
nízká

Polévka je výtečné univerzální jídlo. Může být hustá, lehká jako pírko, zeleninová, masová, houbová... A co dělá z každé polévky jedinečnou delikatesu? Knedlíčky, nočky, nudle, kapání, strouhání, krutony – zkrátka kvalitní zavářka či vložka. Vyzkoušejte tyto jemné bylinkové knedlíčky s podmáslím – a bez vajec!

Ingredience pro:
4 porce
Na knedlíčky budete potřebovat
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 1/3 hrnku podmáslí
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

Krok 1: Bylinky nasekejte. Použijte takové, které máte rádi a jsou po ruce – osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Máslo rozpusťte a nechte prochladnout. 

Krok 2: Všechny ingredience kromě podmáslí dobře zpracujte. Do vzniklé hmoty po částech vmíchejte vidličkou podmáslí. Hotové těsto je vláčné, ale husté. 

Krok 3: V navlhčených dlaních tvořte malé kuličky, vkládejte je do vroucí čisté vody a uvařte je doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, hotové vyplavou na hladinu. Knedlíčky vyberte děrovanou naběračkou a polévkou je zalévejte přímo na talíři při servírování.

Jaké zavářky máte nejraději? Už jste vyzkoušeli krupicový svítek? Jestli si s vložkou do polévky nechcete dávat moc práce, vyzkoušejte efektní sýrové krutony do polévky. Chutnají celé rodině.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.