Polévka je výtečné univerzální jídlo. Může být hustá, lehká jako pírko, zeleninová, masová, houbová... A co dělá z každé polévky jedinečnou delikatesu? Knedlíčky, nočky, nudle, kapání, strouhání, krutony – zkrátka kvalitní zavářka či vložka. Vyzkoušejte tyto jemné bylinkové knedlíčky s podmáslím – a bez vajec!
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter.
Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete.
Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech.
Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek
Postup
01.
Bylinky nasekejte. Použijte takové, které máte rádi a jsou po ruce – osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Máslo rozpusťte a nechte prochladnout.
V navlhčených dlaních tvořte malé kuličky, vkládejte je do vroucí čisté vody a uvařte je doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, hotové vyplavou na hladinu. Knedlíčky vyberte děrovanou naběračkou a polévkou je zalévejte přímo na talíři při servírování.
Jaké zavářky máte nejraději? Už jste vyzkoušeli krupicový svítek? Jestli si s vložkou do polévky nechcete dávat moc práce, vyzkoušejte efektní sýrové krutony do polévky. Chutnají celé rodině.