Hlavní obsah
3,1
(83)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Polévka je výtečné univerzální jídlo. Může být hustá, lehká jako pírko, zeleninová, masová, houbová... A co dělá z každé polévky jedinečnou delikatesu? Knedlíčky, nočky, nudle, kapání, strouhání, krutony – zkrátka kvalitní zavářka či vložka. Vyzkoušejte tyto jemné bylinkové knedlíčky s podmáslím – a bez vajec!

5 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na knedlíčky budete potřebovat
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 1/3 hrnku podmáslí
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Bylinky nasekejte. Použijte takové, které máte rádi a jsou po ruce – osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Máslo rozpusťte a nechte prochladnout. 

02.

Všechny ingredience kromě podmáslí dobře zpracujte. Do vzniklé hmoty po částech vmíchejte vidličkou podmáslí. Hotové těsto je vláčné, ale husté. 

03.

V navlhčených dlaních tvořte malé kuličky, vkládejte je do vroucí čisté vody a uvařte je doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, hotové vyplavou na hladinu. Knedlíčky vyberte děrovanou naběračkou a polévkou je zalévejte přímo na talíři při servírování.

Jaké zavářky máte nejraději? Už jste vyzkoušeli krupicový svítek? Jestli si s vložkou do polévky nechcete dávat moc práce, vyzkoušejte efektní sýrové krutony do polévky. Chutnají celé rodině.

Reklama

Související témata:

Načítám