Hlavní obsah

Nefandíte výrazným chutím bylinek, ale zato máte rádi uzené maso? Tak to jste zde správně, toto je recept přímo pro vás. A pokud najdete odvahu ochutnat medvědí česnek nebo kopřivy, poradíme vám, kdy je do receptu zařadit.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 8 ks rohlíku
  • 200 ml mléka
  • 125 g listového špenátu
  • 2 ks cibule
  • 500 g uzeného masa
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 6 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 2 lžíce tuku
Článek

Ať už chcete klasiku s kopřivami, nebo neobvyklý recept z houbami, máme velikonoční nádivky na všechny způsoby. Nyní ale zkuste tuhle poctivou verzi!

Postup

01.

Rohlíky nakrájejte na kostičky, zakapejte mlékem a promíchejte. Špenát (nebo podobné množství mladých kopřiv, pokud to chcete zkusit) spařte vroucí vodou, nechte vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny.

02.

Cibuli a vařené uzené pokrájejte a opečte na troše másla, sádla nebo oleje dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a stáhněte z ohně.

03.

Vejce prošlehejte se solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vmíchejte nasekanou petržel a jarní cibulku (jestli jste dali šanci kopřivám, zkuste i medvědí česnek).

04.

Vše nyní přidejte k rohlíkům, pořádně promíchejte a uhlaďte do zapékací misky, koláčové formy nebo pekáčku (15 × 20 cm) a pečte asi 40 minut při 180 °C.

Tip: Tato nádivka je hutnější, pro nadýchanější verzi můžete oddělit bílky od žloutků, vyšlehat z nich sníh a opatrně ho vmíchat ke zbytku surovin.

Načítám