Článek
Ať už chcete klasiku s kopřivami, nebo neobvyklý recept z houbami, máme velikonoční nádivky na všechny způsoby. Nyní ale zkuste tuhle poctivou verzi!
Postup
01.
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zakapejte mlékem a promíchejte. Špenát (nebo podobné množství mladých kopřiv, pokud to chcete zkusit) spařte vroucí vodou, nechte vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny.
02.
Cibuli a vařené uzené pokrájejte a opečte na troše másla, sádla nebo oleje dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a stáhněte z ohně.
03.
Vejce prošlehejte se solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vmíchejte nasekanou petržel a jarní cibulku (jestli jste dali šanci kopřivám, zkuste i medvědí česnek).
04.
Vše nyní přidejte k rohlíkům, pořádně promíchejte a uhlaďte do zapékací misky, koláčové formy nebo pekáčku (15 × 20 cm) a pečte asi 40 minut při 180 °C.
Tip: Tato nádivka je hutnější, pro nadýchanější verzi můžete oddělit bílky od žloutků, vyšlehat z nich sníh a opatrně ho vmíchat ke zbytku surovin.