Hlavní obsah

Kuřecí vývar s bylinkovými knedlíčky

Hodnocení:
(23)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí polévka je základ – obzvlášť v zimě, kdy je potřeba se zasytit i zahřát zároveň. Pokud už se vám klasický recept zdá maličko nudný, máme pro vás tip, jak jej trochu oživit. Tyhle knedlíčky si zamilujete!

Ingredience pro:
4 porce
Na vývar
  • 4 kuřecí skelety
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • libeček
  • sůl
  • 2 hrsti baby karotky
  • 2 hrsti mraženého hrášku
  • 1 hrst mražené kukuřice
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce petrželky
Na bylinkové knedlíčky
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 0.3 hrnku podmáslí
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí skelety a nové koření, celý pepř, bobkový list a podle chuti i libeček a sůl zalijte asi litrem vody, přiveďte k varu a plamen stáhněte na minimum. Za mírného varu nechte probublávat asi 60 minut.

Krok 2: Mezitím si připravte knedlíčky. Bylinky použijte takové, které máte po ruce nebo které máte rádi. Osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Všechny ingredience kromě podmáslí zpracujte dohromady, podmáslí pak vidličkou vmíchávejte po částech. Vejce do tohoto receptu není potřeba. Hotové těsto je vláčné, ale husté. V dlaních tvořte malé kuličky a v čisté vodě je uvařte doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, uvařené vyplavou na hladinu.

Krok 3: Z vývaru vyndejte skelety a sceďte koření a libeček. Do vývaru přidejte zeleninu, kurkumu a knedlíčky a krátce provařte. Ze skeletů oberte maso a přidejte do polévky. Podávejte posypané trochou petrželky.

Jaká obměna kuřecího vývaru je oblíbená u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek