Hlavní obsah
4,2
(24)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kuřecí polévka je základ – obzvlášť v zimě, kdy je potřeba se zasytit i zahřát zároveň. Pokud už se vám klasický recept zdá maličko nudný, máme pro vás tip, jak jej trochu oživit. Tyhle knedlíčky si zamilujete!

35 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na vývar
  • 4 kuřecí skelety
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • libeček
  • sůl
  • 2 hrsti baby karotky
  • 2 hrsti mraženého hrášku
  • 1 hrst mražené kukuřice
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce petrželky
Na bylinkové knedlíčky
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 0,3 hrnku podmáslí
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Kuřecí skelety a nové koření, celý pepř, bobkový list a podle chuti i libeček a sůl zalijte asi litrem vody, přiveďte k varu a plamen stáhněte na minimum. Za mírného varu nechte probublávat asi 60 minut.

02.

Mezitím si připravte knedlíčky. Bylinky použijte takové, které máte po ruce nebo které máte rádi. Osvědčená je hladkolistá petržel, tymián, estragon, pažitka a šalvěj. Všechny ingredience kromě podmáslí zpracujte dohromady, podmáslí pak vidličkou vmíchávejte po částech. Vejce do tohoto receptu není potřeba. Hotové těsto je vláčné, ale husté. V dlaních tvořte malé kuličky a v čisté vodě je uvařte doměkka – trvá jim to podle velikosti asi tři minuty, uvařené vyplavou na hladinu.

03.

Z vývaru vyndejte skelety a sceďte koření a libeček. Do vývaru přidejte zeleninu, kurkumu a knedlíčky a krátce provařte. Ze skeletů oberte maso a přidejte do polévky. Podávejte posypané trochou petrželky.

Jaká obměna kuřecího vývaru je oblíbená u vás doma?

Reklama