Hlavní obsah

Květákové placičky

Hodnocení:
(1)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Samozřejmě, že pečeně z hovězí kýty nebo steak ze svíčkové jsou skvělá jídla, ale vařit je každý den také nejde. Pokud máte před výplatou hluboko do peněženky, vyzkoušejte květákové placičky podle Jany F.!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 květák
  • 2 vejce
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • hladká mouka
  • olej
  • 1 hlávkové zelí
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa 8%
Článek

Postup

Krok 1: Květák uvařte, a rozmačkejte na menší kousky. Osolte ho, přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku a podle chuti opepřete. Přidejte dva žloutky, smetanu a podle potřeby přisypte hladkou mouku, aby vzniklo polotuhé těsto. Na závěr vmíchejte sníh ze dvou bílků.

Krok 2: Lžící nabírejte hustější směs a na středním plameni placičky dozlatova osmažte na oleji. Placičky jsou výborné s bramborovou kaší a salátkem. Podle chuti přidejte sůl, pepř, trochu octa a cukru a promíchejte se zakysanou smetanou.

Krok 3: Na zelný salát nastrouhejte hlávkové zelí, podle chuti přidejte sůl, pepř, trochu octa a cukru a promíchejte se zakysanou smetanou.

ynezorPumanzeSaNyknalC