Hlavní obsah

Kvíz: Mamma Mia!, Čelisti, Pláž. Udělejte si test, jak dobře znáte filmy, kde hraje hlavní roli léto

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní filmy jsou prima únikem z reality všedních dní. Vezmou vás k moři, na krásná místa, která voní sluncem, okouzlí vás romantickou letní láskou. Ukažte, jak se v těch nejlepších letních bijácích vyznáte!

Článek

Že se léto chýlí pomalu ke konci a vy s tím nesouhlasíte? Tomu rozumíme. Ale než se začnete ladit na podzimní notu, tahat ze skříní šály a bundy a oprašovat recept na dýňovou polévku, pojďte si tu letní náladu ještě podpořit. Udělejte si osvěžující drink a pusťte si prima letní film. A jestli hledáte inspiraci, deset jich najdete v našem kvízu. Co víte o Čelistech a co o Dobrém ročníku?

1. Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks je považován za krále romantiky. Podle jeho románu vznikl i film Zápisník jedné lásky o prázdninové romanci zámožné Allie a Noaha z chudé rodiny, který pracuje na pile. Kdo hrál ústřední dvojici?
2. Kultovní filmový muzikál, kde se o hlavní roli dělí Meryl Streep jako excentrická Donna, která vede hotel a vdává dceru, a hudba od kapely ABBA, se natáčel na jednom řeckém ostrově, víte na kterém?
3. Jedním z ikonických letních bijáků je bezesporu Hříšný tanec. Příběh zapovězené lásky ve víru tance chytá už desítky let za srdce. A pochází z něj i pár legendárních hlášek. Například: „Bejby nebude sedět v koutě.“ „Hele, študente, ty si servíruj svoji okurčičku a práci pro chlapy nech na mně.“ „Přinesla jsem...“ (doplňte)
4. Sledujete idylický výjev, kterak si letní pohodu užívají obyvatelé Amity Island i turisté, když v tom hladinu moře rozřízne žraločí ploutev a hrůzostrašný dojem dokreslí geniální hudba Johna Williamse. Čelisti Stevena Spielberga jsou oscarový letní film. Víte, kolik sošek získal?
5. Pomáda patřila v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům na světě. Aby ne! Krásní lidé a jejich letní láska, kterou si musí znovu vybojovat, a k tomu dokonalé písně. V hlavní roli Dannyho zářil John Travolta, ale víte, kteří dva krasavci měli o roli také zájem?
6. Milý animák Luca, který se odehrává v malebném italském městečku, pobaví malé i velké. Mořský příšerák Luca by totiž rád na pevnině zažil nějaké dobrodružství. Rozhodne se zúčastnit legendárního triatlonu, aby si mohli s kamarádem koupit skútr. Jaké disciplíny musí zvládnout: plavání, jízda na kole a...
7. Russell Crowe se ve filmu Dobrý ročník mění z arogantního burzovního makléře v milovníka Francie a vína. S režisérem snímku jsou sehraní parťáci, natočili spolu ještě další čtyři filmy: Robin Hood, Gladiátor, Labyrint lží a Americký gangster. Kdo je oním režisérem?
8. Snímek Talentovaný pan Ripley se odehrává v 50. letech minulého století. Tom Ripley (Matt Damon) využívá svých schopností a talentů: umí skvěle padělat, lhát i předstírat, že je někdo jiný. Kam je z New Yorku vyslán boháčem Greenleafem, aby přesvědčil svého „spolužáka“ Dickieho (Jude Law) k návratu domů?
9. Rozvedení manželé v podání Julie Roberts a George Clooneyho letí ve filmu Vstupenka do ráje na Bali, ale důvodem není romantická dovolená. Co svedlo rozhádané bývalé partnery na společnou cestu?
10. V době, kdy byl Leonardo DiCaprio mnohými považován za kluka z romantických filmů, natočil dobrodružný thriller Pláž a všem vytřel zrak. Jako batůžkář Richard, který chce poznat ostrov a pláž, kde je vše dokonalé, byl skvělý. V čem bylo natáčení snímku převratné pro samotného herce?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám