Hlavní obsah

Muzikálový kvíz: Jaký nápoj pil Limonádový Joe a hity které kapely zazní ve filmu Mamma Mia!?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Muzikály jsou stálicí na divadelních prknech, ale víceméně odjakživa pronikají také na stříbrné plátno. Dejte si kvíz ze znalostí těch vůbec nejznámějších filmových muzikálů.

Článek

Pro většinu lidí to není žánr na každodenní sledování. Jednou za čas je ale příjemné se na filmový muzikál podívat. Obvykle chytlavé písně totiž dávají zpravidla jednoduchému příběhu úplně nový rozměr. Jak se vyznáte ve slavných muzikálech stříbrného plátna, si můžete ověřit v kvízu. Když neuspějete, třeba aspoň získáte inspiraci, co si večer pustit.

1. Slavný muzikál West Side Story (1961) má poměrně čerstvě novou adaptaci (2021), o kterou se postaral Steven Spielberg. Děj ale zůstává a inspiruje se slavnou Shakespearovou divadelní hrou. Kterou?
2. Jedno z nejznámějších děl režiséra Miloše Formana Vlasy sleduje příběh mladíka jménem Claude Bukowski, který má narukovat do armády, a jeho nových přátel v New Yorku. Děj probíhá v kontextu významného válečného konfliktu. Jde o:
3. Letošním velkým hitem je hudební drama Elvis o Elvisu Presleym. Film má na kontě tentýž režisér, který uvedl muzikál Moulin Rouge! (2001), o němž se tehdy hovořilo, že oživil tento filmový žánr. Jméno režiséra zní:
4. Máme tu i něco z domácí tvorby. Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) paroduje někdejší velice populární americké westerny. Vzpomenete si, co pil Joe namísto whisky?
5. V muzikálu My Fair Lady (1964) se vzdělaný lingvista snaží udělat dámu z neurozené ženy, která mluví nespisovně. Hlavní hrdinka v podání Audrey Hepburn pracuje jako:
6. Vzpomenete si, jak se jmenují dva hlavní hrdinové filmu Pomáda (1978)? Hrají je Olivia Newton-John a John Travolta.
7. V muzikálu Ladíme! (2012) se děj točí kolem dívčího hudebního sboru, který zpívá trochu zvláštním stylem. Jakým?
8. Původně nenápadný irský snímek o pouličním muzikantovi a talentované pianistce z Česka na sebe upozornil, když vyhrál Oscara za nejlepší původní píseň. Jak se jmenuje skladba, kterou zpívá Glen Hansard a Markéta Irglová?
9. Muzikál Mamma Mia! (2006), který probíhá na malebném řeckém ostrově, je věnovaný největším hitům hudební skupiny:
10. O muzikálu La La Land (2016) se hodně mluvilo při někdejším oscarovém klání. Získal totiž 14 nominací a během galavečera byl omylem vyhlášen filmem roku. Kolik sošek nakonec získal?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Dejte si podrobnější kvíz na jeden z nejslavnějších filmových muzikálů: Jak dobře znáte Pomádu?

Reklama

Načítám