Hlavní obsah

Laskonky s karamelovým krémem

Hodnocení:
(158)
Foto: Autorka
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
střední

Křupavé a rozplývající se na jazyku. U těch domácích nezůstanete u jedné, jsou silně návykové. Řeč je o domácích laskonkách s karamelovým krémem.

Ingredience pro:
12 kusů
Na korpusy
  • 150 g bílků
  • 80 g krupicového cukru
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička octa 8%
  • 4 lžíce mletých vlašských ořechů
Na krém
  • 250 g másla
  • 130 ml 33% smetany ke šlehání
  • 120 g moučkového cukru
  • 4 lžíce vody
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve si připravte slaný karamel. Cukr nasypte do rendlíku. Přidejte vodu a když se vsákne, začněte pomalu zahřívat. Když se cukr zcela rozpustí a karamel má zlatavou barvu, stáhněte ho z ohně, vmíchejte smetanu a metličkou šlehejte, až vznikne hladký krém. Přidejte špetku soli a nechte ho vychladnout. 

Krok 2: Bílky ušlehejte s krupicovým cukrem do tuha. Postupně přidávejte ocet, moučkový cukr a míchejte do chvíle, než po vytažení metly začne sníh tvořit špičky. Nakonec vmíchejte ořechy, ale už nešlehejte. Přendejte směs do zdobicího sáčku s trubičkou s kulatou špičkou. 

Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte oválky. Můžete použít i šablony nebo silikonové formy, které jsou k dostání v cukrářských obchodech. Plech vložte do trouby předehřáté na 110 °C. Laskonky sušte 45 až 50 minut. Pak je nechte na plechu zcela vychladnout.

Krok 4: Změklé máslo ušlehejte do nadýchané pěny. Do té pak zašlehejte vychladlý karamel. Krémem spojujte k sobě vždy dva korpusy. 

Milujete domácí zákusky? Zkuste také luxusní větrníky s karamelovým krémem nebo rakvičky se šlehačkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 4. 2021

Reklama

Sdílejte článek