Hlavní obsah
3,1
(169)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Křupavé a rozplývající se na jazyku. U těch domácích nezůstanete u jedné, jsou silně návykové. Řeč je o domácích laskonkách s karamelovým krémem.

40 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Na korpusy
  • 150 g bílku
  • 80 g cukru krupice
  • 150 g cukru moučka
  • 1 lžička octa 8%
  • 4 lžíce vlašských ořechů
Na krém
  • 250 g másla
  • 130 ml smetany ke šlehání
  • 120 g cukru moučka
  • 4 lžíce vody
  • sůl
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte slaný karamel. Cukr nasypte do rendlíku. Přidejte vodu a když se vsákne, začněte pomalu zahřívat. Když se cukr zcela rozpustí a karamel má zlatavou barvu, stáhněte ho z ohně, vmíchejte smetanu a metličkou šlehejte, až vznikne hladký krém. Přidejte špetku soli a nechte ho vychladnout. 

02.

Bílky ušlehejte s krupicovým cukrem do tuha. Postupně přidávejte ocet, moučkový cukr a míchejte do chvíle, než po vytažení metly začne sníh tvořit špičky. Nakonec vmíchejte ořechy, ale už nešlehejte. Přendejte směs do zdobicího sáčku s trubičkou s kulatou špičkou. 

03.

Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte oválky. Můžete použít i šablony nebo silikonové formy, které jsou k dostání v cukrářských obchodech. Plech vložte do trouby předehřáté na 110 °C. Laskonky sušte 45 až 50 minut. Pak je nechte na plechu zcela vychladnout.

04.

Změklé máslo ušlehejte do nadýchané pěny. Do té pak zašlehejte vychladlý karamel. Krémem spojujte k sobě vždy dva korpusy. 

Milujete domácí zákusky? Zkuste také luxusní větrníky s karamelovým krémem nebo rakvičky se šlehačkou.

Reklama

Načítám