Hlavní obsah

Rakvičky se šlehačkou

Hodnocení:
(128)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Dřív jste na ně narazili v každé cukrárně. Sladké tak akorát, s kopečkem šlehačky, někdy i s ovocem. Rakvičky jsou dokonalým dezertem, který si snadno připravíte i doma!

Ingredience pro:
20 porcí
Na těsto
  • 5 žloutků
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • máslo na vymazání
Na zdobení
  • 500 ml smetany ke šlehání 30%
  • čokoláda na vaření na dozdobení
  • ovoce
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte žloutky. Přidejte k nim jemný prosátý moučkový cukr a promíchejte.

Krok 2: Poté pomocí ručního šlehače nebo robota ušlehejte hustou světlou pěnu, do které ještě ke konci zašlehejte vanilkový cukr. 

Krok 3: Formičky vymažte tenkou vrstvou másla. Pak do nich přidejte do poloviny výšky žloutkovou směs a vyskládejte je na plech. Formy na rakvičky běžně koupíte v obchodech s cukrářskými potřebami. Pokud je nemáte, můžete použít formy na tartaletky. 

Krok 4: Plech vložte do trouby předehřáté na 160 °C a rakvičky pečte asi 15 minut nebo do chvíle, kdy uvidíte, že nabudou. Poté teplotu stáhněte na 120 °C a rakvičky ještě 30 minut dosušte.

Krok 5: Po upečení je nechte mírně vychladnout a pak opatrně vyklopte. Smetanu ušlehejte dotuha a rakvičky ozdobte. Dál je můžete ozdobit drobným ovocem, jako jsou maliny, ostružiny, rybíz nebo ozdobit rozpuštěnou čokoládou.

A když jsme u té klasiky, co zkusit ještě kynuté buchty s mákem nebo plněné kokosky jako z cukrárny

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.