Hlavní obsah

Lepenice s uzeným masem

Hodnocení:
(15)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Bez brambor a bez cibule by se česká domácí kuchyně neobešla – existuje nespočet receptů na jejich úžasně chutné využití. A navíc: ve spíži vám dojdou jen výjimečně, takže se vždy hodí jako základ pro přípravu skvělého jídla za pár korun.

Ingredience pro:
2 porce
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 plátky uzeného masa
  • olej
  • sůl
  • drcený kmín
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Kysané zelí vložte spolu s trochou vody do hrnce, přidejte ždibec drceného kmínu a nechte dvě tři minuty provařit. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmažte je na troše oleje dozlatova.

Krok 2: Hotové slité brambory rozšťouchejte, smíchejte se slitým uvařeným kysaným zelím a osmaženou cibulkou a podávejte s ohřátým uzeným, opečeným párkem nebo třeba klobáskou.

Máte rádi brambory, knedlíky nebo třeba těstoviny s kysaný zelím? Zkuste si vyrobit domácí zelí do sklenice.

ynezorPumanzeSaNyknalC