Hlavní obsah
3,5
(21)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bez brambor a bez cibule by se česká domácí kuchyně neobešla – existuje nespočet receptů na jejich úžasně chutné využití. A navíc: ve spíži vám dojdou jen výjimečně, takže se vždy hodí jako základ pro přípravu skvělého jídla za pár korun.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 plátky uzeného masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka mletého kmínu
K podávání
  • 2 plátky uzeného masa
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Kysané zelí vložte spolu s trochou vody do hrnce, přidejte ždibec drceného kmínu a nechte dvě tři minuty provařit. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmažte je na troše oleje dozlatova.

02.

Hotové slité brambory rozšťouchejte, smíchejte se slitým uvařeným kysaným zelím a osmaženou cibulkou. Podávejte s uzeným masem, nebo klobáskou.

Máte rádi brambory, knedlíky nebo třeba těstoviny s kysaný zelím? Zkuste si vyrobit domácí zelí do sklenice.

Reklama

Načítám