Hlavní obsah

Lesky na rty: Buďte k nakousnutí!

Foto: Thinkstock

Lesklé a smyslné rty dokážou s muži udělat hotové divyFoto: Thinkstock

Reklama

Určitě máte doma alespoň jeden, pravděpodobnější však je, že máte minimálně tři, a pak ještě jeden v každé kabelce. Vidinou neskutečně lesklých třpytících se rtů se totiž nechá zlákat většina z vás. Které lesky na rty stojí za to, abyste jimi rozšířila svou početnou sbírku, vám ukážeme v následujícím článku!

Článek

I přes to, že trendy v líčení směřují několik posledních sezón k matným rtům, a že se s tipy, jak vybrat ten správný odstín rtěnky a jak ji precizně nanést na rty, doslova roztrhl pytel (i my jsme radili, naposledy v článku: Rudá rtěnka sluší všem! Nevěříte?), hodně z vás se nehodlá lesku na rty vzdát. A proč taky? Mívají překrásné odstíny od těch čirých, které zahalí pusu do smyslného mokrého závoje, až po ty šťavnaté, díky kterým jsou rty k nakousnutí a bez kterých si léto ani nedokážete představit!

Na výběr máte z několika konzistencí – lehké, kterou na rtech téměř necítíte a která vypadá jako byste si rty „přejela“ balzámem, tu hutnější však zase jen tak neslíznete a vypadá skutečně efektně. Na lescích je toho ale mnohem víc – už jen to jejich překrásné balení (kosmetické značky moc dobře vědí, jak vás nalákat), příjemná vůně vanilky nebo třeba jahody, a především příslib nádherných neodolatelných rtů, po kterých jste vždy toužily!

Některé lesky o rty i pečují

Chcete mít krásně lesklé rty, ale zároveň požadujete, aby o ně bylo i pěkně postaráno? V tom případě jsou vám tyto lesky šité přímo na míru! Například ten od Avonu obsahuje pečující a hydratující jojobový olej a vitamin a zároveň i postupně se uvolňující pigmenty vytvářející jemně narůžovělý nádech a krásný lesk! Značka Oriflame zase přišla s úžasným výrobkem, který rty hydratuje díky olejům ze semínek šípku a hroznů, duhové perličky pak vytváří intenzivní zrcadlový třpyt!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Avon Sheer Gloss 69 Kč, Oriflame Gloss Cocoon 139 KčFoto: archiv firem

I v kosmetice jde o efekt 3D...

Mnohé lesky se zaměřují na to, aby vám vytvořily neodolatelně plné rty à la Angelina Jolie, a přiznejte si – která z vás by nechtěla svým rtům dodat trochu toho objemu? (na další rady se podívejte zde: Sexy rty jako Angelina Jolie můžete mít i vy!) Značka Bourjois má takovýchto lesků hned několik, 3D lesk má velmi jemnou konzistenci a dodá vašim rtům tvar i objem, lesk 4D k trojrozměrnému prostorovému efektu přidává ještě navíc třpytky – ty má schované ve víčku. Můžete si je nanést na rty prstem, a docílit tak maximálního účinku! Avon se do řady maximalizujících produktů staví s leskem Plump pout, jenž po nanesení způsobuje na rtech jemné brnění a lehce chladivý efekt, vytváří tak smyslně našpulené rty, díky kterým po vás budou muži šílet!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Avon Plump Pout 169 Kč, Bourjois 4D Effet Gloss 276 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Rimmel Vinyl Max 111 Kč, Bourjois 3D Effet Gloss 276 KčFoto: archiv firem

Dlouhotrvající krása

Hodně z vás používá lesk jako závěrečnou tečku, která celý make-up rozsvítí a dodá tváři šmrnc. Takže: odcházíte z bytu, sjíždíte výtahem, vcházíte na ulici a zjišťujete, že ten šmrnc, který jste si před 5 minutami pečlivě nanesly na rty, jste přibližně před 2 minutami snědly! Naštěstí jsou tu i takové lesky, které odolají neustálému bezděčnému olizování a které slibují dlouhotrvající efekt, a to až na 8 hodin! Na rtech tedy drží jako přibité! Ten od Clinique má v sobě ještě ochranný faktor 15, takže vaše rty chrání před nebezpečným slunečním zářením!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Avon Extra Lasting 119 Kč, Clinique Long Last Glosswear 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): L´Oréal Glam Shine 6H 249 Kč, Chanel Glossimer 649 KčFoto: archiv firem

Rtíky k zulíbání

Nejen letní záležitostí jsou lesky šťavnatých zářivých barev a lahodných příchutí. Ikonou takovýchto lesků jsou Juicy tubes od Lancôme. Mají sladkou ovocnou příchuť, obsahují třpytivé částečky, takže rty neuvěřitelně rozzáří, a mají příjemnou gelovou konzistenci, která nejenže vydrží, ale působí na rtech velice příjemně. Nechte se zlákat! Mnohé z nich voní tak lákavě, že se kolemjdoucím mužům budou doslova sbíhat sliny!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Oriflame Blue Lagoon 99 Kč, H&M Fruity 129 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lancome Juicy Tubes 499 Kč, Oriflame Gloss Booster 99 KčFoto: archiv firem

Lesky na rty od Avonu jsou s perleťovými částečkami, díky kterým na rtech mění odstín v závislosti na úhlu dopadu světla, a ty od L´Oréal zase slibují, že jejich nanesením se rozsvítí tvář stejně, jako po použití tvářenky! Zkusíte je?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Avon Duo Reflect 139 Kč, L´Oréal Glam Shine Blush 230 KčFoto: archiv firem

A jaký je ten váš nejoblíbenější? Podělte se s námi!

Reklama

Související témata:

Načítám