Hlavní obsah

Levnější výbava pro školáky? Vyrobte jim třeba omyvatelný ubrousek na svačinu

Foto: Oksana Kuzmina, Shutterstock.com

Foto: Oksana Kuzmina, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odškrtáváte si ze seznamu školních pomůcek ty, které jste už koupili, ale pár položek ještě chybí? Co je neshánět po obchodech, ale vyrobit dětem originály? Bude to zábava i pro ně a hlavně ušetříte.

Článek

Je jedno, jestli máte dítě, které nemůže dospat samým těšením se na školu, nebo mu nedá spát smutek z toho, že prázdniny pomalu končí. Všechny musíte vybavit novými sešity, obaly, krabičkami na svačinu a podobně. Co když je tentokrát nekoupíte, ale vyrobíte - třeba i společně? Rozhodně to bude zábavnější! Tak vzhůru do toho.

Ubrousek místo krabičky na svačinu

Výroba voskových ubrousků zabere pár minut

Nebaví vás pořád myslet na to, aby bylo doma dost ubrousků a sáčků, nebo hledání krabičky na svačinu? Vyrobte látkový voskovaný ubrousek, který poslouží opakovaně. Na jeho výrobu můžete použít i zbytky bavlněných látek nebo utěrku.

Obaly na knížky a sešity

Foto: Jakub Jurdič

Obal na knížku nebo sešit můžete vyrobit třeba z obyčejného balicího papíruFoto: Jakub Jurdič

V září se rodiče školáků poznají podle toho, že mají v nákupním košíku hromádku obalů na sešity a knížky. Ty totiž většinou víc než jeden školní rok nevydrží, takže je zapotřebí kupovat dokola stále nové. Anebo je lepší si alespoň nějaké vyrobit doma. Ty jistě budou mít delší životnost, ale hlavně si děti své věci poznají na první pohled. Takže jak na to? Nápadů pro vás máme několik!

Obaly na knížky a sešity mohou být i hravé a veselé

Děti, které potřebují školu zpříjemnit něčím milým a hravým, potěší obal na sešity nebo knížky, který vypadá jako z komiksů.

Obaly na sešity mohou být hravé a barevné

Žádná nuda, na každý předmět může mít vaše dítě jinou barvu nebo vzor obalu knížky i sešitu, stačí nakoupit dost papíru na jejich výrobu.

Nejen obal, vyrobte i zápisník!

Foto: Jakub Jurdič

Doma můžete vyrobit i originální zápisník s přesně takovou výbavou, jakou školák potřebujeFoto: Jakub Jurdič

Pořádný zápisník je, zvlášť na druhém stupni, víc než potřeba. Někdo ocení, pokud si do něj může vložit rozvrh hodin nebo jízdní řád, jinému vyhovuje, když si má kam zasunout propisku. Aby byl zápisník přímo na míru, můžete ho vyrobit doma – a ještě u toho spotřebovat staré a částečně i popsané sešity z loňska.

Tipy na levné vychytávky máte, ale ještě chvilka vám zbývá? Vraťte se do dětství. Vzpomínka na 80. léta: Mončičáci, céčka a plísňáče. Co frčelo u vás doma?

Reklama

Načítám