Hlavní obsah

Test korektorů: Který si nejlépe poradí s kruhy pod očima?

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Reklama

Neviditelný pomocník v honbě za krásnější pletí a odpočinutějším pohledem. Sláva korektorům! Který nejlépe kryje kruhy i pupínky, a ještě vydrží celý den? Otestovali jsme v redakci šest značek. Jak to dopadlo?

Článek

Make-up mít nemusíte, ale korektor nebo concealer by neměl v kosmetické taštičce chybět. Poradí si se zakrytím pupínků, začervenalých míst a kruhů po očima nebo ho můžete použít na projasnění pleti. Otestovali jsme šest značek. Na který se můžete spolehnout nejvíc?

Yves Rocher

Korektor jsem zkusila ve světlém odstínu, který má jemný žlutý podtón. Nejdřív se mi zdál až příliš světlý, ale po řádném zapracování bříšky prstů krásně splynul s pletí a dostavil se rozjasňující efekt. Není ani moc tekutý, ani hutný, je tak akorát, aby zakryl to, co má, a zároveň šel dobře zapracovat a nezůstával v linkách. Krásně vydržel až do večerních hodin a překonal i pocení.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující korektor na oční okolí Yves Rocher, 239 Kč, odstín beige 025Foto: Archiv firmy

Maybelline

Korektor slibuje vysokou pigmentaci a dlouhotrvající a rozjasňující efekt. Je hutný, opravdu kryje hodně (poradil si i s žílou), a navíc okolí očí krásně projasní. Osobně preferuji na denní líčení tekutější korektory a spíše rozjasňující concealery, jež okolí očí i hydratují. Když si ale chci udělat výraznější make-up, který vydrží, je to ideální produkt.

Foto: Archiv firmy

Korektor SuperStay Under Eye Concealer, Maybelline, 250 Kč, odstín light 15Foto: Archiv firmy

Mary Kay

Mezi korektory pod oči je produkt od této značky legendou. Je hutnější a kryje opravdu hodně. Má broskvový podtón, a proto dokáže neutralizovat modrofialové kruhy pod očima. Schopnostmi i texturou bych ho přirovnala k testovanému výrobku od Maybelline. Nicméně mně podtón do oranžova tolik nesedl. Doporučila bych ho světlejším typům anebo těm, kdo mají s tmavými kruhy pod očima opravdu velký problém.

Foto: Archiv firmy

Korektor pod oči Mary Kay, 390 Kč, určený pro všechny tóny pletiFoto: Archiv firmy

SynCare

Tento korektor bych zařadila k tekutějším produktů. Má pumpičku, která dávkuje poměrně dost produktu, proto to chce trochu opatrnosti. V nabídce je jen jeden odstín, který mi sedl naprosto skvěle. Není tak světlý, jako ostatní korektory, ale pro mě bylo tím pádem snadnější ho zapracovat do zbytku make-upu. Do linek zalezl minimálně, má sametový a hydratační efekt a kruhy zakryl. Mé očekávání splnil nadmíru.

Foto: Archiv firmy

Krycí korektor Soft Touch, SynCare, 350 Kč, jeden odstínFoto: Archiv firmy

Sensai

Concealer má lehkou texturu a štěteček, a proto se dobře zapracovává. S pletí se spojí naprosto dokonale, takže je neviditelný. Kruhy nepřekryje úplně, ale díky sjednocení okolí a jeho projasnění to vypadá přirozeně. Ze všech zmíněných splynul s mojí pletí nejlépe. Nevýhodou je však vyšší cena.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující korektor Sensai, 700 Kč, odstín HC01 Luminous RoseFoto: Archiv firmy

Trend It Up

Korektor má na výběr velmi světlé odstíny. Ten, který jsem zkoušela, je dost jasný a mírně dožluta, takže oči hodně rozsvítí. Produkt má houbičku, ale je lepší ho zapracovat prsty, aby splynul co nejlépe. Maličko se slil do linek, ale pokud ho po nanesení přepudrujete, vydrží déle. Líbí se mi, že není extrémně krycí a zároveň je hydratační.

Foto: Archiv firmy

Korektor a báze pod oči v jednom trend IT UP, 99 Kč (prodává dm drogerie), odstín 020Foto: Archiv firmy

Další redakční test kosmetiky: Které krémové stíny opravdu dobře drží?

Reklama

Související témata:

Načítám