Hlavní obsah

Jak na dokonalé líčení? Přestříkejte ho sprejem!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Přestříkat hotový make-up pleťovou či termální vodou nebo fixačním sprejem pro přirozený vzhled a delší výdrž? Ano! Jaký sprej si vybrat a jak ho správně používat?

Článek

Hledání způsobů a triků, jak udělat líčení krásnější, nikdy nepomine. Jednou takovou vychytávkou jsou spreje či mlhy, které zafixují líčení. Přijdou vám jako zbytečnost? Právě naopak. Až jednou zkusíte, jaký efekt make-upu dodají, nebudete se chtít líčit jinak!

Hned vysvětlíme, proč zařadit do péče o pleť termální a pleťové vody, tonika ve spreji nebo fixační spreje. Jak se jednotlivé varianty liší?

Zázračné spreje

Spreje s termální vodou ocení především suchá a citlivá pleť, pleť zkoušená rouškami a respirátory a taková, která chce během dne zklidnit. Podobný efekt mají pak tonika ve spreji, nicméně ty umí i něco navíc. Například se postarat o to, aby byly póry stažené a ne tolik viditelné, pomůžou vybalancovat pH pokožky a předcházet vzniku nedokonalostí. Vybírejte je podle toho, co vás trápí, mohou být jak hydratační, tak i zaměřené proti pupínkům.

Do této skupiny bychom zařadili i spreje s názvem osvěžující/pleťové vody nebo mlhy, které mají také vždy něco navíc. Může to být rozjasnění nebo antiseptické účinky, záleží na konkrétním výrobku a vašich požadavcích.

Hledáte něco, co ze všeho nejlépe zajistí dokonalý make-up? Fixační spreje jsou povinnou výbavou, pokud chcete líčení posunout o úroveň výš.

Jak je používat?

Termální, pleťové vody a tonika používejte na čistou pleť (nejlépe po odlíčení) pro dodání hydratace i osvěžení kdykoli během dne. Hydratační vody (i ty termální) jsou skvělé, pokud pracujete v klimatizovaném prostředí, které pleť víc vysušuje. Hodí se i pro přestříkání líčení pro přirozený a šťavnatý efekt a k zafixování make-upu.

Fixační spreje se používají na závěr líčení, ale také slouží místo primeru, tedy podkladové báze pod make-up (nastříkejte sprej na namazaný obličej, a až pak naneste make-up). Hodí se do kabelky – díky němu oživíte líčení během dne.

Spreje dělají spíš efekt mlhy, takže se nemusíte bát, že by se vám líčení rozteklo. Měli byste je držet od obličeje cca 20 cm a většinou stačí tři stříknutí na zahalení celého obličeje.

Abychom to shrnuli, všechny kategorie se hodí na závěrečné přestříkání líčení pro fixaci a pro krásnější efekt, nicméně fixační spreje v tom budou účinnější.

Osvěžující a fixační spreje na pleť

Foto: archiv firem

Zleva: Termální voda La Roche-Posay, 261 Kč (300 ml), prodává Notino; Termální voda Jonzac, 265 Kč (100 ml), prodává Country LifeFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Hydratační mlha Opuncie, Weleda, 299 Kč (100 ml); Bylinná osvěžující, rozjasňující a hydratační voda na pleť Havlíkova Apotéka, 254 Kč (200 ml)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Osvěžující voda ve spreji s aloe vera, Balea, 45 Kč, prodává dm drogerie; Hydratační mlha na problematickou pleť Novexpert, 190 Kč (150 ml), prodává NaqedFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Osvěžující tonikum dermalogica, 350 Kč (50 ml); Tonikum pro dehydrovanou pleť You&Oil, 540 Kč (100 ml), prodává Beloved ShopFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Fixační sprej Dewy, Nyx, 159 Kč (60 ml), prodává Notino; Hydratační fixační sprej na make-up Prep + Prime Fix, Lavender, MAC, 620 KčFoto: archiv firem

Reklama

Načítám