Hlavní obsah
3,2
(52)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Švestky a drobenka se tak skvěle doplňují, že jsme se rozhodli podělit se s vámi o jeden lahodný recept právě v této kombinaci. Věřte, že linecké košíčky se švestkami a čokoládou nebudete péct naposledy.

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 košíčků
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 140 g másla
  • 3 lžíce vody
  • 1 ks žloutků
Náplň
  • 12 ks švestek
  • 50 g hořké čokolády
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky bramborového škrobu
Drobenka
  • 80 g hrubé mouky
  • 80 g třtinového cukru
  • 80 g másla
  • 1 lžička skořice
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na linecké těsto vložte do mísy a vypracujte jednolité těsto. To zabalte do sáčku nebo fólie a uložte na asi půl hodiny do lednice odpočinout. Odpočaté těsto vyválejte na tenký plát, povykrajujte z něj kolečka a ta urovnejte do formiček – skvěle se hodí plech na muffiny. Vidličkou propíchejte dno.

02.

Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky, čokoládu nasekejte najemno a oboje smíchejte ještě s cukrem, zázvorem a škrobem. Směsí naplňte košíčky, na každý vyjde jedna celá švestka.

03.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Všechny suroviny na drobenku dejte do mísy a rukama ji vypracujte. Hotové košíčky drobenkou posypte a pečte ve vyhřáté troubě asi 20–25 minut dozlatova.

Košíčky můžete připravit i ve slané verzi, třeba na pomazánky.

Reklama

Načítám