Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jaké řezy podávat návštěvě? Zkuste třeba ty s lískooříškovým krémem. Nebudete litovat!

15 min.
Příprava
22 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 4 ks vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 125 ml smetany ke šlehání
Krém
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 375 g lískooříškové pomazánky
  • 90 g másla
Na ozdobu
  • 50 g hořké čokolády
  • 125 g malin
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte smetanu, prášek do pečiva smíchaný s moukou i kakaem a špetkou soli. Těsto vymíchejte a rozetřete po pečicím papíru na připraveném plechu. Dejte péct asi na 10–12 minut.

02.

Do hrnce mezitím nalejte smetanu, doplňte máslo, lískooříškový krém a vše společně rozpusťte. Teď už jen nechte korpus i krém vychladit. Na čokoládový základ rozetřete krém, dozdobte malinami a kousky čokolády a můžete podávat.

Máte radši lehké smetanové a ovocné dezerty? Upečte si meruňkové řezy.

Reklama

Související témata:

Načítám