Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Moučník s jogurtem? Za nás rozhodně ano! Jogurt totiž dodá moučníkům lehkost. Vyzkoušejte dnešní recept na meruňkové řezy. Budete nadšeni!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks vejce
  • 180 g cukru krupice
  • 180 g hladké mouky
  • 10 lžic rostlinného oleje
  • 5 lžic vody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 plátek želatiny
  • 150 g meruněk
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 400 g bílého jogurtu
  • 100 g čokolády na vaření
Článek

Postup

01.

Začněte korpusem – žloutky vyšlehejte s cukrem a z bílků vytvořte tuhý sníh. Poté ke žloutkům přidejte mouku s práškem do pečiva, olej, vodu a nakonec i sníh.

02.

Hladké těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Piškot pečte při 180 stupních Celsia 12–15 minut. Když vychladne, připravte náplň.

03.

Vyšlehanou smetanu smíchejte se zakysankou, jogurtem, vanilkovým cukrem a pokrájenými meruňkami. Krém pak přimíchejte k želatinovému ztužovači, který jste připravili dle návodu na obalu.

04.

Náplní pokryjte upečený piškot, vršek rychle ozdobte rozpuštěnou čokoládou (krém rychle tuhne), řezy nechte zchladit, a můžete podávat!

Z meruněk můžete také připravit báječné knedlíky s marcipánem.

Související témata:

Načítám