Hlavní obsah
Foto: MShev, Shutterstock.com

Foto: MShev, Shutterstock.com

Nepatříte zrovna mezi milovníky pečení? Stop! Tohle je moučník, který zvládne opravdu každý.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 ks vejce
    3
Náplň
  • 500 g měkkého tvarohu
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 ks nektarinek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ručním šlehačem vyšlehejte jedno vejce s cukrem. Přidejte olej a vodu a do těsta ještě vmíchejte mouku s práškem do pečiva. První těsto máte hotové. Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou po něm těsto rozetřete.

02.

Teď zbývá ještě druhá část. V misce dobře promíchejte dvě vejce, měkký tvaroh a vanilkový cukr. Tvarohovou hmotou potřete první vrstvu těsta na plechu. Nektarinky nakrájejte na měsíčky (postupujte ořezáváním kolem pecky) a rozprostřete je rovnoměrně na koláč. Teď už jen na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia, a je to!

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie15 557,35 kJ
Bílkoviny115,91 g
Tuky137,25 g
Sacharidy498,81 g
Sůl0,49 g
SAFA20,26 g
Vláknina18 g
Cukry268,71 g
Související témata:

Načítám