Hlavní obsah

Májové novinky: Politika, přehlídky i nové módní kampaně

Foto: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Foto: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Reklama

Co by to bylo za kalendářní měsíc, kdyby se neměnila covidová opatření a českou politikou nerezonoval pořádný skandál? Květen se zahanbit nenechal. Kromě toho byl strůjcem módních překvapení i nových kolekcí.

Článek

I díky básni od Karla Hynka Máchy máme květen zakódovaný jako období lásky. Na Dominka Feriho (24) ovšem prasklo, že jí rozdával až moc a hlavně nikdo o ní příliš nestál. Jaké další zprávy uplynulých dní by neměly upadnout v zapomnění?

Škatulata, hejbejte se

Česká společnost se během května začala navracet k normálu. Čísla nakažených koronavirem klesala, a tak se mohlo přejít k postupnému rozvolňování. Otevřely se obchody, služby i restaurační zahrádky a do ulic se po dlouhé době vrátil život. Kromě covidových opatření se již tak trochu tradičně změnil i ministr zdravotnictví. Petr Arenberger (62), který se funkce ujal letos 7. dubna, z prokletého postu odstoupil teprve ani ne před týdnem. Jeho nástupcem je opět Adam Vojtěch (34) a všechny zajímá, jak dlouho se v náročném postavení udrží tentokrát.

Foto: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia

Ministrem zdravotnictví se Adam Vojtěch stal už podruhé Foto: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia

#MeToo v Česku 

Větší otazníky ale panují kolem poslance strany TOP 09 Dominika Feriho. Deník N a A2larm zveřejnily totiž šokující svědectví několika dívek, ze kterého vyplývá, že politik nejenže nemá úctu k ženám, ale dopustil se na nich sexuálního násilí. Jedna z obětí popisuje, že ji nutil na soukromé party k pohlavnímu styku i přes její výslovný nesouhlas. Aby se nemohla dostat z pokoje, dveře prý zabarikádoval nočním stolkem.

Dominik Feri na sociálních sítích sice přiznal, že ne vždy se choval zrovna gentlemansky, ale nařčení ze sexuálního násilí odmítá. „Rezignuji na mandát poslance a nebudu se účastnit podzimních voleb. Nechci, aby lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly mé nejbližší okolí ani mé kolegy. Bránit se proti nim budu soudní cestou,“ vzkázal překvapeným fanouškům, kterých má jen na svém instagramovém účtu přes milion.

Foto: Profimedia.cz

Pověst Dominika Feriho, kterého sledovala především mladá generace, značně utrpělaFoto: Profimedia.cz

Módní převrat 

Jak celá kauza dopadne, na to si ještě budeme muset počkat. Na co už ale čekat nemusíme, je módní akce s kolekcemi pro podzim a zimu 2021. Mercedes–Benz Prague Fashion Week probíhal začátkem měsíce v pražských Holešovicích ještě za covidových omezení. Nový formát Drive-in Cinema promítal návštěvníkům přehlídky v reálném čase prostřednictvím obrazovek, které módní nadšenci sledovali ze svých automobilů. A to ještě z fashion světa není zdaleka vše.

Novou strategii představila veřejnosti také šperkařská společnost Klenoty Aurum. Po letech spolupráce s takovými hvězdami, jako je Simona Krainová (48), Dara Rolins (48) či Jaromír Jágr (49), nespojila své jméno s žádnou celebritou, ale sáhla do vlastních řad. V kampani se role modelek ujalo sedm zaměstnankyň, se kterými se můžete potkat i na prodejnách.

„Uplynulé měsíce byly po mnoha stránkách náročné. Uvědomili jsme si víc než kdy dříve, že ty pravé klenoty máme přímo u nás. Jsou to ženy, které nás zastupují v každodenní komunikaci se zákazníky, propůjčují tvář naší značce a prodávají nejen zboží, ale také zkušenosti, za kterými je v řadě případů mnohaletá práce,“ vysvětluje ředitel společnosti Pavel Vojtík sympatickou změnu.

Foto: Archiv firmy

Nová kampaň klenotnické firmy, která slaví 65 let, ukazuje reálné ženy. A sluší jim to víc než modelkámFoto: Archiv firmy

Dobrý skutek pomocí nákupů

V neposlední řadě musíme zatleskat i herečce a malířce Kateřině Kaiře Hrachovcové (46), která se podílela na nové kolekci charitativního projektu Klokart. Její motiv Independent najdete na mikinách, tričkách, kšiltovkách, batohu a ledvince, a pokud se rozhodnete nějaký produkt zakoupit, budete mít radost hned dvojnásobnou. Padesát procent z prodejní ceny totiž putuje Fondu ohrožených dětí, který provozuje 15 Klokánků pro týrané a sociálně zanedbávané děti. A to se hned nakupuje s lepším pocitem!

Foto: Archiv firmy

Módní kolekci od Kateřiny Kairy Hrachovcové naleznete na stránkách charitativního projektu KlokartFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám