Hlavní obsah

Makrela s malinovým dipem: Překvapivá kombinace, kterou si oblíbíte!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvou makrelu koupíte běžně i v supermarketu. Chutná výtečně jen tak, osolená a opečená na másle, ale když ji doladíte citronem a malinami, získáte dokonalou chuť!

Článek

Letního ovoce jsou teď plné stánky i zahrady... Nejlepší volbou je slupnout je jen tak, čerstvé, nebo z nich upéct lahodný koláč, ale skvěle mohou chutnat i k masovým pokrmům.

Makrela s malinovým dipem

Na 2 porce budete potřebovat: 2 makrely, 2 celé citrony, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, pepř, snítky tymiánu, 1 hrnek malin, 2 lžíce malinového octa, 1 lžíci medu, 1 lžičku balzamikového octa, olivový olej na pokapání

Postup: Připravené ryby osolte a opepřete. Dovnitř každé vložte snítku tymiánu a nakapejte citronovou šťávu. Citrony důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na plátky a těmi poklaďte plech vyložený pečicím papírem. Na citronové plátky položte ryby a pokapejte je olivovým olejem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut. Mezitím připravte dip. Do rendlíku dejte maliny a zahřívejte. Když trochu pustí šťávu, přidejte malinový ocet, med, balzamikový ocet a směs vařte na mírném ohni asi 10 minut. Horký dip ještě osolte a opepřete podle chuti. Rybu podávejte s vychladlým dipem a opečenými bramborami.

Tip: Máte pestrou úrodu ovoce? Pak můžete do dipu přidat i černý rybíz nebo angrešt.

Jaké jsou vaše tipy na letní dipy? Jestli máte ovoce přesto nejraději v koláči, zkuste malinovou šarlotu s krémem nebo snadný tip na jahodový koláč krok za krokem!

Reklama

Související témata:

Načítám