Hlavní obsah
3,4
(148)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Sezona borůvek už vypukla. Upečte si nadýchanou piškotovou roládu a naplňte ji krémem s bílou čokoládou. Borůvky ho pak doladí k dokonalosti.

40 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 300 g borůvek
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do něho zašlehejte citronovou kůru a šťávu. 

02.

Obě hmoty zlehka promíchejte a spojte. Mouku smíchejte se škrobem a postupně ji zapracujte do základu těsta. 

03.

Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech by měl mít rozměr asi 30 x 35 cm. Korpus pečte 10 až 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

04.

Na pracovní desku si připravte čistou utěrku a hotový korpus na ni překlopte. Opatrně stáhněte pečicí papír a roládu zatočte do utěrky. Nechte chladnout. 

05.

Borůvky rozmixujte. Bílou čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Mascarpone dejte do mísy, přidejte čokoládu a obě suroviny důkladně prošlehejte. Pak přimíchejte borůvky. 

06.

Vychladlou roládu rozviňte a naneste na ni polovinu krému. Rozetřete ho tak, aby okraje zůstaly volné. Opatrně zatočte. 

07.

Roládu pak potřete zbylým krémem. Nechte ji asi dvě hodinky uležet v chladu. Před podáváním můžete dozdobit borůvkami a mátou. 

Pro ty, kdo mají rádi borůvky, doporučujeme ještě drobenkový koláč, cheesecake a borůvkovou kaši

Reklama

Načítám