Hlavní obsah

Piškotová roláda s borůvkovým krémem

Hodnocení:
(131)
Foto: Autorka
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
12 minut
Náročnost
střední

Sezona borůvek už vypukla. Upečte si nadýchanou piškotovou roládu a naplňte ji krémem s bílou čokoládou. Borůvky ho pak doladí k dokonalosti.

Ingredience pro:
1 roládu
Na těsto
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu
Na krém
  • 500 g mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 300 g borůvek
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky ušlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do něho zašlehejte citronovou kůru a šťávu. 

Krok 2: Obě hmoty zlehka promíchejte a spojte. Mouku smíchejte se škrobem a postupně ji zapracujte do základu těsta. 

Krok 3: Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech by měl mít rozměr asi 30 x 35 cm. Korpus pečte 10 až 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krok 4: Na pracovní desku si připravte čistou utěrku a hotový korpus na ni překlopte. Opatrně stáhněte pečicí papír a roládu zatočte do utěrky. Nechte chladnout. 

Krok 5: Borůvky rozmixujte. Bílou čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Mascarpone dejte do mísy, přidejte čokoládu a obě suroviny důkladně prošlehejte. Pak přimíchejte borůvky. 

Krok 6: Vychladlou roládu rozviňte a naneste na ni polovinu krému. Rozetřete ho tak, aby okraje zůstaly volné. Opatrně zatočte. 

Krok 7: Roládu pak potřete zbylým krémem. Nechte ji asi dvě hodinky uležet v chladu. Před podáváním můžete dozdobit borůvkami a mátou. 

Pro ty, kdo mají rádi borůvky, doporučujeme ještě drobenkový koláč, cheesecake a borůvkovou kaši

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 7. 2021

Reklama

Sdílejte článek