Hlavní obsah
3,2
(13)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Mangold je listová zelenina, která je svým využitím velmi podobná špenátu, a listový mangold je dokonce možná ještě chutnější. Vyzkoušejte ho třeba při přípravě lasagní, budou vám chutnat!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g mangoldu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mascarpone
  • 150 g parmazánu
  • 1/2 ks sušené chilli papričky
  • 2 špetky soli
  • 500 g lasagní
  • 150 g ementálu
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na plátky a restujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte nakrájený spařený mangold. Do směsi přidejte smetanu, mascarpone, parmazán, chilli, sůl a nechte 3 minuty dusit.

02.

Ve vroucí osolené vodě vařte lasagne asi 3 minuty. Takto uvařené lasagne navrstvěte do zapékací mísy střídavě s připravenou mangoldovou směsí. Lasagne posypte strouhaným ementálským sýrem a pečte 30 minut dozlatova.

Máte rádi lasagne? A jak je děláte vy?

Reklama

Načítám