Hlavní obsah
3,2
(13)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Mangold je listová zelenina, která je svým využitím velmi podobná špenátu, a listový mangold je dokonce možná ještě chutnější. Vyzkoušejte ho třeba při přípravě lasagní, budou vám chutnat!

25 min.
Příprava
25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 250 g mangoldu
  • 250 ml 30% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mascarpone
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 1/2 sušené chilli papričky
  • sůl
  • 500 g těstovin na lasagne
  • 150 g strouhaného sýru (ementálského typu)
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na plátky a restujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte nakrájený spařený mangold. Do směsi přidejte smetanu, mascarpone, parmazán, chilli, sůl a nechte 3 minuty dusit. Ve vroucí osolené vodě vařte lasagne asi 3 minuty. Takto uvařené lasagne navrstvěte do zapékací mísy střídavě s připravenou mangoldovou směsí. Lasagne posypte strouhaným ementálským sýrem a pečte 30 minut dozlatova.

Máte rádi lasagne? A jak je děláte vy?

Reklama