Hlavní obsah

Mangoldové lasagne

Hodnocení:
(12)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Mangold je listová zelenina, která je svým využitím velmi podobná špenátu, a listový mangold je dokonce možná ještě chutnější. Vyzkoušejte ho třeba při přípravě lasagní, budou vám chutnat!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 250 g mangoldu
  • 250 ml 30% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mascarpone
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 1/2 sušené chilli papričky
  • sůl
  • 500 g těstovin na lasagne
  • 150 g strouhaného sýru (ementálského typu)
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na plátky a restujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte nakrájený spařený mangold. Do směsi přidejte smetanu, mascarpone, parmazán, chilli, sůl a nechte 3 minuty dusit. Ve vroucí osolené vodě vařte lasagne asi 3 minuty. Takto uvařené lasagne navrstvěte do zapékací mísy střídavě s připravenou mangoldovou směsí. Lasagne posypte strouhaným ementálským sýrem a pečte 30 minut dozlatova.

Máte rádi lasagne? A jak je děláte vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek