Hlavní obsah

Recept moučník: marcipánové minimazance

Hodnocení:
(4)
Foto: remoska
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Udělejte návštěvě radost a překvapte je výbornými marcipánovými minimazanci. Rozhodně všem zachutnají a kromě toho vypadají na talíři luxusně.

Ingredience pro:
8 kusů
  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 125 g cukru krupice
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1 špetka soli
  • kůra z jednoho citronu
  • 20 ml rumu
  • 50 g marcipánu
  • 220 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 140 g másla
  • 45 g rozinek
  • 1 vejce
  • 40 g strouhaných mandlí
  • 10 g moučkového cukru
  • máslo na vymazání
  • hladká mouka na podsypávání
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy dejte mouku a rozdrobené droždí a krouživým pohybem směs provzdušněte. Přidejte cukr, sůl, citronovou kůru, obsah vanilkového lusku, rozinky a promíchejte.

Krok 2: V kastrůlku si připravte vlažné mléko a rozpusťte v něm máslo, přidejte nakrájený marcipán, žloutky a rum. Vše promíchejte s připravenou směsí mouky na vláčné, ale pružné těsto, které ještě na 10 minut vložte do kuchyňského robotu a míchejte na nízké otáčky nebo ručně propracovávejte, aby se co nejvíce provzdušnilo.

Krok 3: Na závěr je lehce poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte asi 30 minut odpočinout na teplém místě. Po půl hodině kynutí vytvarujte malé válečky a vložte je do máslem vymazaných formiček. Dejte péct na 35–40 minut na 180 °C.

Krok 4: Asi 5 minut před koncem pečení mazance potřete rozmíchaným vajíčkem, posypejte nahrubo krájenými mandlemi a nechte dopéct. Pomocí špejle otestujte, zda jsou dopečené. Na závěr posypte moučkovým cukrem.

Znáte nejlepší recept na mazanec?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama