Hlavní obsah
3,7
(7)
Foto: remoska

Foto: remoska

Udělejte návštěvě radost a překvapte je výbornými marcipánovými minimazanci. Rozhodně všem zachutnají a kromě toho vypadají na talíři luxusně.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 125 g cukru krupice
  • 1/2 lusku vanilkového lusku
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 20 ml rumu
  • 50 g marcipánu
  • 220 ml mléka
  • 3 ks žloutků
  • 140 g másla
  • 45 g rozinek
  • 1 ks vejce
  • 40 g mandlí
  • 10 g cukru moučka
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Do mísy dejte mouku a rozdrobené droždí a krouživým pohybem směs provzdušněte. Přidejte cukr, sůl, citronovou kůru, obsah vanilkového lusku, rozinky a promíchejte.

02.

V kastrůlku si připravte vlažné mléko a rozpusťte v něm máslo, přidejte nakrájený marcipán, žloutky a rum. Vše promíchejte s připravenou směsí mouky na vláčné, ale pružné těsto, které ještě na 10 minut vložte do kuchyňského robotu a míchejte na nízké otáčky nebo ručně propracovávejte, aby se co nejvíce provzdušnilo.

03.

Na závěr je lehce poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte asi 30 minut odpočinout na teplém místě. Po půl hodině kynutí vytvarujte malé válečky a vložte je do máslem vymazaných formiček. Dejte péct na 35–40 minut na 180 °C.

04.

Asi 5 minut před koncem pečení mazance potřete rozmíchaným vajíčkem, posypejte nahrubo krájenými mandlemi a nechte dopéct. Pomocí špejle otestujte, zda jsou dopečené. Na závěr posypte moučkovým cukrem.

Znáte nejlepší recept na mazanec?

Načítám