Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jednoduché řezy s pudinkem a čokoládovou polevou jsou po odležení krásně vláčné.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 6 lžic másla
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks čokoládové polevy
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 2 lžíce mléka
    7
Pudink
  • 1 l mléka
    7
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, másla, vejce a trochy mléka vypracujte těsto, které rozdělte na dvě poloviny a na dvou vymazaných a vysypaných plechách je upečte dorůžova. 

02.

Uvařte pudink podle návodu na obalu. Po upečení jeden plát těsta polijte teplým pudinkem, přiklopte druhým plátem a po prochladnutí polijte povrch čokoládovou polevou. Uložte v chladu.

03.

Koláč krájejte až druhý den. Polevu můžete ozdobit pěkným ořechovým jádrem nebo posypat kokosem či nastrouhanými ořechy.

Načítám