Hlavní obsah
3,1
(421)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Využijte sezonu meruněk a pusťte se do pečení. Máme pro vás tip na rychlý a vláčný koláč z kefírového těsta, který zmizí ze stolu během chvilky. Zvládne ho každý a hotovo je za pár minut.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 200 ml kefíru
Náplň
  • 1 balení měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 12 ks meruněk
  • 1/2 kg třešní
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte tvarohovou náplň. Do misky vložte tvaroh, přidejte vejce a cukr a důkladně promíchejte. Nechte chvíli stranou a připravte těsto.

02.

Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kefír. Je-li těsto moc husté, můžete dávku kefíru zvýšit. 

03.

Hotové těsto nalijte na vymazaný či pečicím papírem vyložený plech. Lžící přidávejte hromádky tvarohu a nakonec koláč pokryjte meruňkami a třešněmi. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy.

Tip: Ovoce použijte podle chuti a sezony, v zimě se hodí i kompot.

Máte rádi bleskové moučníky? Nic v chuti, jednoduchosti ani rychlosti nepředčí hrnkový kefírový koláč s kakaem. A jestli rádi pečete s kefírem, vyzkoušejte parádní kremrole z kefírového těsta.

Načítám