Hlavní obsah

Kefírová buchta s kompotovanými meruňkami

Hodnocení:
(72)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Slyšeli jste, že kefírové moučníky bývají vláčné, nadýchané a dobré? Máme pro vás dobrou zprávu – je to pravda. I proto jsme pro vás vybrali recept, který potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte kefírovou buchtu s meruňkami.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 450 g polohrubé mouky
  • 500 ml kefírového mléka
  • 250 g cukru krupice
  • 175 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 500 ml meruňkového kompotu
Na posypání
  • cukr moučka
Článek

Postup

Krok 1: Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do pěny, přidejte olej, kefírové mléko a postupně i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Krok 2: Dobře promíchané těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, základ poklaďte přecezenými meruňkami a buchtu dejte péct asi na 35–40 minut.

Krok 3: Hotovou buchtu posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Máte doma spoustu kompotů, co jste si v létě zavařili, a teď přemýšlíte, jak to všechno sníte? Vyzkoušejte z nich luxusní moučníky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 3. 2014

Reklama

Sdílejte článek