Hlavní obsah
3,3
(86)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Slyšeli jste, že kefírové moučníky bývají vláčné, nadýchané a dobré? Máme pro vás dobrou zprávu – je to pravda. I proto jsme pro vás vybrali recept, který potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte kefírovou buchtu s meruňkami.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 450 g polohrubé mouky
  • 500 ml kefíru
  • 250 g cukru krupice
  • 175 ml rostlinného oleje
  • 2 ks vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 500 ml kompotovaných meruněk
Na posypání
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do pěny, přidejte olej, kefírové mléko a postupně i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

02.

Dobře promíchané těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, základ poklaďte přecezenými meruňkami a buchtu dejte péct asi na 35–40 minut.

03.

Hotovou buchtu posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Máte doma spoustu kompotů, co jste si v létě zavařili, a teď přemýšlíte, jak to všechno sníte? Vyzkoušejte z nich luxusní moučníky.

Reklama

Související témata:

Načítám