Hlavní obsah

Měšce ze špenátových palačinek

Hodnocení:
(17)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Krásně zelené palačinky připravíte z čerstvého špenátu. Naplňte je žampiony a nivou a zapečte. Ať už zvolíte formu měšců, nebo palačinky naplníte a zapečete klasicky, pochutnáte si na efektní vydatné večeři.

Ingredience pro:
8 palačinek
Na špenátové palačinky
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 3 vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 50 ml oleje na smažení
Na náplň
  • 400 g čerstvých žampionů
  • 2 jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 110 g nivy
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžíce másla
Na zapečení
  • 400 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 špetka soli
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Baby špenát propláchněte v cedníku pod studenou vodou. Pak ho tyčovým mixérem rozmixujte v mléce. K této směsi ruční metlou zašlehejte tři vejce, sůl a granulovaný česnek. 

Krok 2: Do směsi postupně vmíchejte prosátou hladkou mouku. Vznikne řídké těstíčko, které nechte cca 10 minut stát. Pak na pánvi na oleji nebo ghí smažte tenké palačinky.

Krok 3: Náplň do palačinek si připravte takto: v hlubší pánvi na másle orestujte nasekanou jarní cibulku spolu s nakrájenými žampiony. Asi po pěti minutách je osolte a opepřete. Nivu nastrouhejte na hrubém struhadle. 

Krok 4: Každou palačinku naplňte žampionovou směsí (asi dvě lžíce) a na ni dejte lžíci nastrouhané nivy. Palačinku zabalte do měšce a zajistěte ho párátkem. 

Krok 5: Každý takto naplněný měšec skládejte vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijte je osolenou směsí smetany s rozšlehaným vejcem. Palačinkové měšce pečte 20 minut při 180 stupních. Z vrchu můžete palačinky zakrýt alobalem, aby se nepřipalovaly. 

Foto: Svatava Vašková

Špenátové zapékané palačinky si zamilují všichni, kdo mají rádi houby

ynezorPumanzeSaNyknalC
7. 3. 2022

Reklama

Sdílejte článek