Hlavní obsah
3,3
(18)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Krásně zelené palačinky připravíte z čerstvého špenátu. Naplňte je žampiony a nivou a zapečte. Ať už zvolíte formu měšců, nebo palačinky naplníte a zapečete klasicky, pochutnáte si na efektní vydatné večeři.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 palačinek
Na špenátové palačinky
  • 125 g baby špenátu
  • 3 ks vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 50 ml oleje
Na náplň
  • 400 g žampionů
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 110 g sýru s modrou plísní
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžíce másla
Na zapečení
  • 400 ml smetany
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Baby špenát propláchněte v cedníku pod studenou vodou. Pak ho tyčovým mixérem rozmixujte v mléce. K této směsi ruční metlou zašlehejte tři vejce, sůl a granulovaný česnek. 

02.

Do směsi postupně vmíchejte prosátou hladkou mouku. Vznikne řídké těstíčko, které nechte cca 10 minut stát. Pak na pánvi na oleji nebo ghí smažte tenké palačinky.

03.

Náplň do palačinek si připravte takto: v hlubší pánvi na másle orestujte nasekanou jarní cibulku spolu s nakrájenými žampiony. Asi po pěti minutách je osolte a opepřete. Nivu nastrouhejte na hrubém struhadle. 

04.

Každou palačinku naplňte žampionovou směsí (asi dvě lžíce) a na ni dejte lžíci nastrouhané nivy. Palačinku zabalte do měšce a zajistěte ho párátkem. 

05.

Každý takto naplněný měšec skládejte vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijte je osolenou směsí smetany s rozšlehaným vejcem. Palačinkové měšce pečte 20 minut při 180 stupních. Z vrchu můžete palačinky zakrýt alobalem, aby se nepřipalovaly. 

Foto: Svatava Vašková

Špenátové zapékané palačinky si zamilují všichni, kdo mají rádi houbyFoto: Svatava Vašková

Reklama

Související témata:

Načítám