Hlavní obsah

Špaldová palačinka s medvědím česnekem, květákem a žampiony

Hodnocení:
(80)
Foto: Akademiekvality.cz
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Palačinky jsou oblíbenou záchranou, když dojde inspirace (nebo suroviny) na vaření. A ocení je nejen děti. Až zase takový moment nastane, zkuste je z chuťově výraznější (a díky vyššímu obsahu vlákniny také zdravější) špaldové mouky. Skvěle ji dochutí medvědí česnek a naplnit ji můžete pokaždé jinou zeleninou a sýrem.

Ingredience pro:
2 porce
Na palačinky
  • 100 g špaldové mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrst medvědího česneku
  • olivový olej
Na náplň
  • 220 g květáku
  • olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 250 g žampionů
  • sůl a pepř
  • 100 g Lučiny
Článek

Postup

Krok 1: Mouku dobře vyšlehejte s mlékem dohladka. Přidejte vejce, asi pořádnou hrst čerstvého nasekaného nebo 3 lžíce pesta z medvědího česneku a trochu soli. Nechte odležet, palačinky se pak nebudou trhat.

Foto: Akademiekvality.cz

Jestli vám od loňska zbylo nějaké pesto, klidně místo čerstvého medvědího česneku zužitkujte to

Krok 2: Květák rozkrájejte na malé růžičky a začněte opékat na oleji. Až začne hnědnout, přidejte na proužky nakrájenou cibulku a nakonec plátky žampionů. Osolte a opepřete.

Krok 3: Na rozpálené pánvi (podle stupně její nepřilnavosti ji potírejte trochou oleje) pečte palačinky, které poté potírejte lučinou a plňte zeleninovou směsí.

Foto: Akademiekvality.cz

K zelenině a česnekové palačince přidejte svěží krémový sýr

Tip: Pokud je to možné, preferujte lokální zeleninu. Sklízí se totiž až tehdy, kdy je opravdu zralá. Jakmile se něco dováží, trhá se to s předstihem - to nejčerstvější se zkrátka narodilo u nás.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek