Hlavní obsah

Mikádo do rovna nebo shag: Trendy vlasy na podzim 2020

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jestli máte na konci léta nutkání změnit barvu nebo vlasy jakkoli oživit, jste tu správně. Co je in a co naopak out? Tyhle trendy střihy i barvy můžete na podzim vyzkoušet. Vlasy zbavíte roztřepených konečků a budete šik!

Článek

Podzim přináší návrat z letního režimu a také otázku, co s těmi vyšisovanými a suchými vlasy? Proto pro vás máme inspiraci na střihy i barvy, které nadcházející sezonu můžete směle vyzkoušet. Střihněte vlasy do rovna, prostříhejte nebo sjednoťte tón barvy. Jak na to?

1. Barva jako od slunce

Možnost číslo jedna: Užívejte si toho, co vám s vlasy provedlo sluníčko, jen dolaďte odrosty. „Během léta má většina z nás vyšisované vlasy od slunce, což je v poslední době velký trend. Hitem jsou vlasy zbarvené do světlejších tónů v konečcích a u hlavy překryté studenými tmavšími odstíny. Tomuto odstínu nejčastěji dopomáháme přelivy a melíry,“ vysvětluje kadeřník Libor Smrž z pražského salonu Hair We Are.

Pokud nechcete svoje sluncem zesvětlené vlasy nijak měnit, zkuste doladit blond pomocí silver šamponu, který vlasy zbaví žlutého nádechu od sluníčka a udělá blond přirozenější. Jak look dotáhnout do dokonalosti? „Pokud se vám vlasy přirozeně vlní, namačkejte si je do výraznějších vln jak u kratších, tak i u delších účesů. Jestli máte vlasy rovné, můžete si k efektu plážových vln dopomoci kulmou,“ radí Libor Smrž.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Vlasy jako sluncem vyšisované nosí dlouhodobě herečka Olivia Wilde (36). V poslední době zesvětlovala i vévodkyně Kate (38), u té však nevíte, zda za její účes může sluníčko, nebo spíš precizní práce jejího kadeřníkaFoto: Profimedia.cz

2. Střihněte to do roviny

Jestli na vašich vlasech zanechalo sluníčko a koupání nenávratné škody, je lepší se zničených konečků zbavit. Zvolte si délku mikáda po bradu, nebo po klíční kosti. Takový střih můžete nosit vyfoukaný do rovna nebo zvlněný, obojí vypadá skvěle. Už však žádnou podkovu!

„Trendy je blunt bob. Jedná o dlouhou nebo krátkou verzi mikáda ustřiženého nůžkami do rovna. Naopak velmi out, už posledních pět let, je mikádo, které je v zadní části na krku kratší a směrem k tváři se vlasy prodlužují,“ říká Martin Loužecký, kadeřník a ambasador Authentic Beauty Concept. 

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Tanečnice Julianne Hough (32) a Emma Roberts (29) se pořád k mikádu vrací, obě mají rády jak kratší, tak i delší verziFoto: Profimedia.cz

3. Hodně objemu a vrstev

Hledáte způsob, jak se zbavit ošklivých konečků, ztenčených předních pramenů a jak získat do účesu objem? „Žádané jsou vepředu sestříhané účesy, dlouhé patky a ofiny k očím,“ říká Libor Smrž. Takovému účesu se říká shag haircut a splňuje výše popsané požadavky.

„Tenhle střih je výrazný svým typickým vrstvením a objemem. Většinou je přidaná i dlouhá ofina, která může být ostřihaná seřezávačem, tím pádem dodává víc rozbité textury. Odkazuje na 70. léta, ale samozřejmě v moderním pojetí,“ vysvětluje Martin Loužecký.

Foto: Authentic Beauty Concept

Takhle vypadá shag účes v moderním pojetí. Můžete ho zkusit s kratšími i delšími vlasy. (Gréta Slezáková, modelka Martina Loužeckého)Foto: Authentic Beauty Concept

4. Šetrné barvy aneb Zpět k přirozenosti

I když karanténa přinesla nejrůznější experimenty, hlavně s růžovou barvou, podle Martina Loužeckého je tenhle trend za zenitem. „Víceméně vše směřuje k naturálním barvám a k méně výrazným stylům. Jednoznačně out jsou duhové vlasy. Důvodem je hlavně to, že je potřeba nejdřív vlasy úplně odbarvit, a tím pádem je totálně zničit. Roli tedy bude hrát i udržitelná technika barvení,“ dodává. Pokud přece jen chcete zesvětlovat, zůstaňte v odstínech teplé, přirozenější blond.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Dua Lipa hodně s barvami experimentovala, až jí přední prameny vlasů odpadaly, proto ta ofina (vlevo). Tak se raději vrátila zpět ke svému přirozenému odstínuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám