Hlavní obsah

Milostný trojúhelník aneb Když dcera přebere matce milence

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Úspěšná podnikatelka a matka dospívající dcery, kterou po rozvodu vychovávala sama, si dlouho nepustila žádného muže k tělu. To byla Libuše (48), dokud nepotkala o 12 let mladšího Marka. Ani tahle láska ale neskončila dobře. Marek se totiž zamiloval do její dcery, s níž dokonce zplodil syna.

Článek

Život prostě není vždy snadný a někdy přijdou chvíle, s nimiž si člověk neví rady. I s těmi skutečně bezvýchodnými situacemi ale může pomoci pohled někoho nestranného, třeba mediátora. A tohle je další příběh z praxe mediátorky Kateřiny Bělkové.

Strach z lásky

Libuše byla už několik let rozvedená. Po manželovi, který propadl alkoholu a automatům, převzala stavební firmu, tvrdě podnikala a do toho se starala o dospívající dceru Petru. Obrnila se proti všem milostným vztahům a roky si k sobě nikoho nepustila, protože nechtěla zažít další zklamání.

Když ale poprvé uviděla Marka, syna jednoho ze svých subdodavatelů, bylo vše jinak. Mezi ní a o 12 let mladším mužem okamžitě přeskočila jiskra. Libuše se sice zpočátku vztahu bránila, protože si vztah s mladším mužem nedovedla představit, ale Marek se nehodlal vzdát. „Zažila s ním po několika letech to, v co už ani nedoufala. Byl pozorný, veselý, choval se k ní jako k princezně,“ říká Kateřina Bělková. Libuše vedle něj vyloženě rozkvetla, najednou byla zase šťastná.

Vztah zpočátku před tehdy již osmnáctiletou Petrou tajila, ale ta změnu na matce brzy poznala. „Libuše svého přítele dceři nakonec představila a Marek si Petru hned získal. Nejen že byl milý a zábavný, ale především učinil její maminku opět šťastnou, za což mu byla dívka velmi vděčná,“ popisuje tehdejší situaci mediátorka. Po několika měsících se Marek k Libuši a Petře nastěhoval.

Sami doma

Zpočátku bylo všechno zalité sluncem. Začalo se to hroutit, až když se firma ocitla ve finančních potížích a Libuše v ní musela trávit spoustu hodin, aby ji zachránila. „Skoro nebyla doma, chodila se tam vlastně jen převléct a na pár hodin prospat. Petra tak trávila téměř veškerý svůj čas s Markem. Začali spolu třeba hrát tenis,“ popisuje Kateřina Bělková.

Jenže Petra se do Marka bláznivě zamilovala. Začala se mu proto raději vyhýbat, nechtěla matku zradit. Marek na ni naléhal, ptal se, co se stalo, až to dívka nevydržela a o svých citech mu řekla. V tu chvíli se i on svěřil, že se do ní bláznivě zamiloval, a byl z toho vášnivý románek. Dlouhé měsíce se jim dařilo před Libuší vše tutlat. Pak ale Petra zjistila, že je těhotná, a matce se s Markem přiznali.

Foto: Motortion Films, Shutterstock.com

Mladí spolu bývali často sami až z toho vzklíčila láskaFoto: Motortion Films, Shutterstock.com

Boj matky a dcery

Libuše byla nešťastná a několik dní proplakala. Marek byl pro ni zrádce, dceru milovala, ale zároveň nenáviděla. Když počáteční silné emoce odezněly, zatvrdila se. Trvala na tom, aby se Marek a Petra okamžitě odstěhovali z jejího domu, a nikdy už nechtěla ani jednoho z nich vidět.

Petra měla hrozné výčitky svědomí, ale nedalo se nic dělat. Navíc se jí a Markovi po pár měsících narodil zdravý chlapeček a oba tak měli jiné starosti. Uplynuly tři roky, a i když nebyl den, kdy by Petra na maminku nemyslela, žádný kontakt mezi sebou neudržovaly, vnuka Libuše nevídala.

Vše změnila nemoc

Pak přišla Petře nečekaná soudní obsílka – Libuše se rozhodla vymáhat styk s vnukem rovnou soudně, aniž by s dcerou napřed promluvila. Ta si to sice přála, ale zároveň se bála, aby její matka nevytáhla před chlapcem rodinného kostlivce. Proto nakonec obě ženy skončily u mediátorky.

„Nejdřív jsem se s nimi sešla odděleně. Libuše mi prozradila, že jí byla diagnostikována rakovina v pokročilém stádiu, že ji čeká operace, ovšem s nejistým výsledkem. Nechtěla, aby to dcera věděla, nestála o soucit, což jsem musela respektovat,“ vysvětluje mediátorka. Až vážná nemoc donutila Libuši přehodnotit svůj život a priority.

Mateřská láska zvítězila

Když konečně došlo na setkání obou žen, byť za přítomnosti mediátorky, bylo to velmi emotivní. Tekly potoky slz, obě ženy se vzájemně omlouvaly, vše si vyříkaly a nakonec Libuše dceři řekla i o své nemoci.

„Libuše už dokázala dceři odpustit. Domluvily se, že se bude s vnukem pravidelně vídat, i když zatím bez přítomnosti Marka, který je pro Libuši stále bolavým místem,“ dodává na závěr Kateřina Bělková, která je s oběma ženami stále v kontaktu.

Byť tomu ani jedna z žen zpočátku nevěřila, jejich vztahy se skutečně urovnaly, vzájemně se navštěvují a vycházejí spolu. Libuše dokonce překonala rakovinu, možná i díky usmíření s dcerou a větší psychické pohodě.

Jména a okolnosti příběhu byly změněny tak, aby nebyla porušena mlčenlivost, ke které se mediátor zavazuje. 

Vyhledat pomoc odborníka není mnohdy od věci. V tomhle případě například skončil sousedský spor dokonce láskou!

Reklama

Související témata:

Načítám