Hlavní obsah

Milujete zimu? Tohle jsou nejúchvatnější ledové hotely

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět sněhu a ledu nepřestává fascinovat, možná jste si ani vy neodpustili s dětmi stavění sněhuláka. Nebo jste vyrazili obhlédnout úchvatné sochy vytvořené z ledu? Opravdoví milovníci z něj dokážou vytvořit také neuvěřitelné stavby!

Článek

Ze sněhu a ledu lze uplácat více než jen chatrné iglú, které svou konstrukcí spíše děsí, než aby zvalo k pohodlnému posezení. Šikovné ruce dokážou vybudovat mrazivé paláce, ledové bary a úchvatné, křišťálově se třpytící hotely, které i přes svůj chlad zvou k příjemnému spočinutí. Aby vydržely rozmary počasí, najdete je zejména v severských zemích a za polárním kruhem. Pojďte do nich spolu s námi alespoň nahlédnout.

Ice hotel Jukkasjärvi, Švédsko

200 kilometrů severně od polárního kruhu naleznou turisté ledový hotel již od roku 1989. Každou zimu zde roste nové, neokoukané království ledu a sněhu, ke kterému před třemi lety přibyl navíc trvalý Icehotel365, který můžete navštívit dokonce celoročně. V létě zde sice teploty stoupají až nad deset stupňů nad nulou, důmyslný systém solárních panelů ale stavbu z ledu i její hosty spolehlivě ochrání.

Foto: Profimedia.cz

Ledové místnosti jsou zařízeny nábytkem z ledu a sněhu, nechybí ale ani hřejivé sobí kožešinyFoto: Profimedia.cz

Hotel SnowVillage, Finsko

Od prosince do dubna si v laponské oblasti Kittilä přijdou na své především milovníci seriálu Hra o trůny. Každou zimu zde z neuvěřitelných 20 milionů kilogramů sněhu a 350 000 kilogramů křišťálově čistého přírodního ledu vyroste hotel a bar, zasvěcený tomuto populárnímu seriálu. Můžete se tu dokonce nechat oddat v ledové kapli.

Foto: Profimedia.cz

Interiér hotelu se jen tak neokouká, pokud byste ale měli přece jen dlouhou chvíli, můžete se vydat na výlet se psím spřežením, projet se na sněžném skútru nebo vyrazit na sobí safariFoto: Profimedia.cz

Hôtel de Glace, Kanada

V kanadském Quebecu se nachází jediný ledový hotel v Severní Americe, budují ho každoročně už od roku 2001. Jeho stavba zabere více než měsíc, nechybí mu překrásná velká hala, kaple, ledová skluzavka ani ledový bar, ve kterém se servírují nápoje do sklenic z ledu.

Foto: Profimedia.cz

Ledová kaple je oblíbeným místem k uzavření sňatku. Svatba zde musí být doslova pohádkováFoto: Profimedia.cz

Iglu-Dorf, Švýcarsko

Láká-li vás přespat v iglú, zamiřte do Švýcarska. Tady dokonce vyrostl celý řetězec sněhových vesniček, které dokážou pohostit hned několik desítek návštěvníků naráz. Nemusíte se obávat o svůj komfort, některá iglú jsou vybavena vlastní toaletou nebo pohodlnou vířivkou.

Foto: Profimedia.cz

Zvenku obyčejné iglú může skrývat překvapivý komfortFoto: Profimedia.cz

Tatranský ľadový dóm, Slovensko 

Za ledovými paláci nemusíte cestovat na druhý konec světa. Stačí vyrazit k našim slovenským sousedům, kde ledový dům vyrostl na tatranském Hrebienku. Do jeho podoby autoři otiskli impozantní Baziliku svatého Petra a Berniniho kolonádu v Římě. Dílo společně vytvořilo 17 sochařů ze Slovenska, Česka, Polska, Walesu a USA, spotřebovali celkem 225 tun ledu. Před rozmary počasí ho chrání vnější kupole, i tak ho ale můžete obdivovat pouze do dubna. Přespat tu sice nelze, nechte se ale nalákat na živá hudební vystoupení nebo na multimediální představení.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbené laserové show získávají v křišťálově čistém ledu úplně nový rozměrFoto: Profimedia.cz

Lákalo by vás strávit noc v hotelu z ledu?

Reklama

Související témata:
Ledový hotel

Načítám