Hlavní obsah
2,9
(146)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Aktualizováno

Ragú je záruka chutné a rychlé večeře. Tuhle dobrotu plnou chutí a vůní stačí doplnit těstovinami nebo čerstvým chlebem s křupavou kůrkou a hostina může začít.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Ragů
  • 1 000 g vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 80 ml řepkového oleje
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 100 g celeru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného koriandru
  • 2 listy bobkového listu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 ml tmavého piva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Vepřové maso vhodné na guláš nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Pak ho poprašte moukou. Cibuli nasekejte nadrobno a plátky česneku nakrájejte na plátky. Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kousky. 

02.

V hrnci rozpalte olej. Opečte maso ze všech stran, vyjměte ho a nechte stranou. Ve výpeku opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Poté přimíchejte kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Přidejte koriandr, nechte ho provonět a pak do směsi vmíchejte rajčatový protlak. Do hrnce přidejte zpět opečené maso a důkladně promíchejte.

03.

Vše zalejte pivem, přidejte bobkové listy, snítky tymiánu a maso nechte probublávat pod pokličkou, dokud není měkké (krůtí guláš, do hodiny hotový). V průběhu vaření můžete podle potřeby ještě dolít pivo. Když je maso měkké, vyjměte z hrnce bobkové listy a tymián. Hotový pokrm podávejte s širokými nudlemi nebo pečivem.

Jaká jídla připravujete z vepřového masa nejčastěji?

Reklama

Načítám