Hlavní obsah

Místo guláše vepřové ragú. Ideální s těstovinami

Hodnocení:
(131)
Foto: Marcel Rozhoň
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Ragú je záruka chutné a rychlé večeře. Tuhle dobrotu plnou chutí a vůní stačí doplnit těstovinami nebo čerstvým chlebem s křupavou kůrkou a hostina může začít.

Ingredience pro:
5 porcí
Na ragů
  • 1000 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 80 ml řepkového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 100 g celeru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 ml tmavého piva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

Krok 1: Vepřové maso vhodné na guláš nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Pak ho poprašte moukou. Cibuli nasekejte nadrobno a plátky česneku nakrájejte na plátky. Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kousky. 

Krok 2: V hrnci rozpalte olej. Opečte maso ze všech stran, vyjměte ho a nechte stranou. Ve výpeku opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Poté přimíchejte kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Přidejte koriandr, nechte ho provonět a pak do směsi vmíchejte rajčatový protlak. Do hrnce přidejte zpět opečené maso a důkladně promíchejte.

Krok 3: Vše zalejte pivem, přidejte bobkové listy, snítky tymiánu a maso nechte probublávat pod pokličkou, dokud není měkké (krůtí guláš, do hodiny hotový). V průběhu vaření můžete podle potřeby ještě dolít pivo. Když je maso měkké, vyjměte z hrnce bobkové listy a tymián. Hotový pokrm podávejte s širokými nudlemi nebo pečivem.

Jaká jídla připravujete z vepřového masa nejčastěji?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama