Hlavní obsah

Místo přehlídkového mola televizní studio: modelky, které se staly moderátorkami

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1996 se stala 1. vicemiss České republiky, prosadila se však nejen na přehlídkových molech, ale i jako moderátorka či herečka. Dnes je Ivě Kubelkové rovných 45 let. Které další krásky se našly i v moderování?

Článek

Není to tak dávno, co lidé vnímaly modelky či Miss jako ramínka na oblečení, které umějí chodit po mole a randit se slavnými sportovci.

Iva Kubelková musela podle svých slov v životě dost bojovat o to, aby okolí dokázala, že nic z toho není pravda. Pyšní se magisterským titulem a září nejen jako modelka, ale i jako velmi úspěšná herečka a moderátorka. A i s těmi sportovci je to v jejím případě taková poloviční pravda – randila sice s božským Jaromírem Jágrem (50), ale už více jak dvacet let žije s malířem, designérem a podnikatelem Georgem Jiraskem (64), s nímž má dvě dcery.

Které další modelky se dokázaly prosadit jinde než ve světě módy?

Iva Kubelková (45)

Do povědomí Čechů se dostala v roce 1996, když v soutěži Miss ČR získala titul vicemiss. Tmavovlasá okatá kráska s dekoltem, co bere dech, se stala okamžitě hvězdou módních přehlídek.

Už po dvou letech ale začala koketovat s herectvím a začala účinkovat v divadelní společnosti Františka Ringo Čecha (78). Tam ztvárnila například Šárku ve slavné hře Dívčí válka. Hrála i v seriálu Velmi křehké vztahy (2007), Cesty domů (2010), Přístav (2017) nebo V.I.P. vraždy (2016–2018).

Nakonec se ale našla v jiném oboru – začala moderovat. Jsou to především televizní pořady, například Sama doma, Jak se staví sen, Postav si sen!, nyní je k vidění v pořadu Showtime a excelovala v poslední řadě zábavní show Tvoje tvář má známý hlas.

Foto: Profimedia.cz

Slaví 45. narozeniny a vypadá božskyFoto: Profimedia.cz

Renáta Czadernová (37)

I Renáta Czadernová se pyšní titulem ze soutěže krásy, v roce 2006 se stala II. vicemiss, korunku pro královnu v tomto ročníku dostala Taťána Kuchařová (34).

Už v té době ji to ovšem táhlo nejen na přehlídková mola, ale do světa novinařiny. Byla redaktorkou a reportérkou pořadu Extra na TV Prima a v roce 2007 přesedlala na Televizní noviny na Nově, kde vytvořila zpravodajskou dvojici s Pavlem Dumbrovským (64).

Zprávařskou kariéru dvakrát přerušila kvůli mateřské, v roce 2016 se jí narodila dcera Adélka, v roce 2019 pak holčička Karolínka.

Foto: Profimedia.cz

Tahle kráska se z mola probojovala až do zpravodajstvíFoto: Profimedia.cz

Hana Reinders (39)

I tahle sexy blondýna se v roce 2006 účastnila soutěže Miss ČR a vyhrála titul Miss Silueta. Ve stejném roce se ale do povědomí Čechů dostala i jako účastnice reality show Trosečník.

Modelingu se stále příležitostně věnuje, ale nakonec i ona se našla spíš v moderování. Uvádí nejrůznější společenské a kulturní akce, vystupuje po boku iluzionisty Pavla Kožíška (51) jako jeho asistentka, v minulosti moderovala například Snídani s Novou či pořad Prásk, vlastní pořad v rádiu, zvládla i roli reportérky v muzikálu. Nyní má v životě další velkou vášeň, a to je cvičení a posilování. A bere to opravdu vážně, protože se připravuje na závody bikiny fitness. A jde jí to velmi dobře, koneckonců má po svém boku manžela (nedávno se jim podařilo překonat manželskou krizi) André Reinderse (41), jež je bojovníkem MMA a trenérem. Mají spolu syna Andrease (4).

Foto: Profimedia.cz

Spíš než v roli modelky si Hana Reinders libuje v posilování a moderováníFoto: Profimedia.cz

Jitka Kocurová (43)

Psal se rok 1999 a o korunku krásy tehdy soutěžila i tahle přitažlivá blondýnka. Jitka Kocurová nakonec získala titul II. vicemiss ČR a zabodovala i v Miss Europe v Bejrútu, kde obsadila krásné páté místo.

Kromě modelingu ale koketovala i s herectvím a rolí moderátorky. Menší roli získala ve snímku Jak básníci neztrácejí naději (2003), úspěch jí pak přinesl film Účastníci zájezdu (2006), kde hrála krásnou a naivní, dnes již skoro ikonickou průvodkyni Pamelu. Na TV3 pak moderovala počasí, na Primě pořad Prima jízda a na Nově spolumoderovala společenský pořad Přísně tajné. V současné době moderuje jen občas, podniká a spolupracuje s nadací Srdce na dlani, která se věnuje pomoci dětem zvládnout odchod z dětského domova a začlenit se do společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Podniká v oblasti přírodní kosmetiky a věnuje se charitě. A miluje zpívání ve sboru Foto: Profimedia.cz

Simona Krainová (49)

Pyšní se dokonalým tělem i krásnou tváří a stále je ozdobou všech přehlídek, na nichž se objeví. Čas od času se věnuje i moderování, ale filmoví tvůrci si ji oblíbili i jako herečku. Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu (1992), Byl jednou jeden polda a jeho dvě pokračování (1995, 1997, 1999), Vybíjená (2015), Dvojníci (2016) – to jsou všechno filmy, kde měla ne nijak miniaturní roli. Přidejte k tomu účinkování v seriálech Rodinná pouta (2004), Ordinace v růžové zahradě (2005), Dokonalý svět (2010) a Kapitán Exner (2017) a je jasné, že Krainová se právem může označovat i za herečku. Moderovala také vlastní televizní talk show.

Foto: Profimedia.cz

Patří k nejkrásnějším a nejúspěšnějším českým modelkám, poradí si i s herectvímFoto: Profimedia.cz

Adela Vinczeová (41)

Málokdo možná ví, že i jedna z nejúspěšnějších slovenských moderátorek Adela Vinczeová (rozená Banášová) začínala svou kariéru jako modelka. Bylo jí šestnáct let a dokonce se dostala do světového finále prestižní soutěže Elite Model Look.

Nakonec ale dala přednost dráze moderátorky. Majitelka břitkého smyslu pro humor, žena, která umí rychle a vtipně reagovat v podstatě na cokoli či kohokoli, začínala ve slovenském Fun Radiu, pak se dostala i na slovenskou televizi Markíza, opravdovým zlomem v kariéře ale byly první dvě řady Česko Slovenské SuperStar, které moderovala po boku Leoše Mareše (46). V současnosti má vlastní talk show Trochu inak s Adélou.

Foto: Profimedia.cz

I Adela začínala na přehlídkovém moleFoto: Profimedia.cz

Všechny tyto dámy splňují vše, co se schovává pod heslem ideál krásy". Na druhou stranu jsou tu ale díky bohu i Modelky, které zbořily ideál krásy aneb Diverzita na mole

Načítám