Hlavní obsah

Moderátorky a komičky, dámy s vlivem i smyslem pro humor

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dnes slaví 66. narozeniny jedna z nejvlivnějších osobnotí světa. V dětství neměla na růžích ustláno, ale s osudem se poprala a dnes její slovo hodně znamená. Je to Oprah Winfrey! Které další dámy mají velký vliv a smysl pro humor?

Článek

Oprah Winfrey se narodila do velké chudoby a v dětství si prošla peklem. Ze sexuálně zneužívané dívky se vypracovala na vlivnou hvězdu s nejsledovanější talk show na světě, majitelku televizní stanice a ženu, kterou by si mnoho Američanů přálo za prezidentku. Dnes slaví 66. narozeniny a je jí k čemu blahopřát. Možná si o víkendu volala s další vlivnou ženou – kolegyní a kamarádkou Ellen DeGeneres, která v neděli slavila 62. narozeniny.

Spojuje je smysl pro humor, obrovská schopnost empatie a to, že dokážou svého vlivu využívat pro dobrou věc. A nejsou samy. Znáte nejúspěšnější moderátorky, z nichž některé by lidé rádi viděli i v Oválné pracovně Bílého domu nebo na Pražském hradě?

Oprah Winfrey (66)

Americká moderátorka patří už roky k celebritám s celosvětovým vlivem. Patří k nejbohatším ženám zeměkoule a zároveň je štědrá filantropka. Pořad The Oprah Winfrey Show se vysílal v letech 1986–2011, měl 25 sérií, 4561 dílů a obsahoval nespočet emotivních momentů.

V čem je Oprah tak jedinečná? Je lidská, umí lidi rozpovídat a sama otevřeně mluví o svém vlastním dětství plném znásilňování a bití. Podporuje ženy ve vzdělávání, aktivně bojuje proti zneužívání dětí a zasadila se o zveřejnění databáze pedofilů. Co Oprah podpoří, má úspěch jasný – ať se jedná o tip na knihu, kandidáta na prezidenta nebo kampaň MeToo. Ji samotnou by mnozí rádi viděli v Bílém domě.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé roky bojovala s nadváhou, ale v roce 2015 jí s hubnutím pomohl program Weight Watchers. Všichni jí fandili a zhubla přes dvacet kiloFoto: Profimedia.cz

Ellen DeGeneres (62)

Jak se z loupačky ústřic stanete jednou z nejpopulárnějších komiček na světě? Je dobré mít talent a smysl pro humor. Ellen nejdřív bavila svými výstupy osazenstvo na večírcích. V roce 1982 zvítězila v soutěži Nejzábavnější osobnost Ameriky, poté napsala i hrála v sitcomu Ellen a od roku 2003 vlastní talk show se stejným názvem.

Zve si největší osobnosti zábavního průmyslu, ale i začínající hvězdy. Hosté se vždy uvolní i pěkně odváží. Meryl Streep (70) předvedla přízvuk z Bronxu, Jennifer Aniston (50) si užívala vibrující podprsenku a Britney Spears (38) zpívala na ulici koledy v historickém kostýmu. Ellen DeGeneres bývá označována za nejslavnější lesbičku. Coming out učinila ve svém seriálu, je vdaná za herečku Portiu de Rossi (46) a společně bojují za práva homosexuálů a proti AIDS.

Foto: Profimedia.cz

Letos jí byla, spolu s Tomem Hanksem, udělena cena za celoživotní přínos v rámci cen Zlatý glóbusFoto: Profimedia.cz

Amy Schumer (38)

Je vtipná, až nebezpečně upřímná a neváhá na sebe prozradit skoro všechno, včetně těhotenských nevolností. Komička, herečka a spisovatelka Amy Schumer nezná tabu a je přitom božská. Tak se jmenoval i film, kde hrála zakomplexovanou dívku, která si po ráně do hlavy myslí, že je opravdu krásná. V čem je inspirující a jde příkladem? Je sama sebou, nesnaží se za každou cenu „vypadat“ a nebojí se otvírat témata jako sexismus nebo ženské tělo po porodu.

Foto: Profimedia.cz

O loňském roce prohlásila, že byl nejlepší v jejím životě, a to ho půlku prozvracela jako těhotnáFoto: Profimedia.cz

Celeste Barber (37)

Čím se celosvětově proslavila australská komička? Napodobuje známé osobnosti a jejich smyslné a nepřirozené pózy, aby ukázala, že to každodenní realitu příliš neodráží. Neváhá se nechat spláchnout vlnou v moři, totálně se zlije lahví s Pepsi, když svůdně pije, nebo se obalí peřinou, když si dělá legraci z obří šály zpěváka Lennyho Kravitze (55). Na Instagramu ji sleduje skoro 7 milionů lidí a ona nedávno využila své popularity pro dobrou věc a v době požárů založila sbírku na pomoc Austrálii.

Foto: Profimedia.cz

Parodie celebrit ji proslavily natolik, že o své práci napsala knihu s názvem Challenge accepted (Výzva přijata)Foto: Profimedia.cz

Adela Vinczeová (39)

Slovenská moderátorka se českému publiku představila v roce 2009 během moderování Česko Slovenské SuperStar, kdy se na pódiu doplňovala s Leošem Marešem (43). Působila jako zjevení – je totiž vtipná jako málokdo. V současnosti má vlastní talk show Trochu inak s Adélou, kam si zve inspirativní a originální hosty ze všech oblastí. Od roku 2017 je vdaná za moderátora Viktora Vincze (28), oba se zajímají o ekologii, jezdí vlakem a inspirují k zero-waste vedení domácnosti (život bez odpadků).

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka otevřeně hovoří i o svých nesnázích s otěhotněním, její manžel zveřejnil, že problém je na jeho straněFoto: Profimedia.cz

Světlana Witowská (47)

Moderátorka pořadů Události a Události a komentáře je jednou z nejvýraznějších žen české žurnalistiky. Jako brilantní bylo ohodnoceno její moderování debaty Miloše Zemana (75) a Jiřího Drahoše (70) během prezidentských voleb v lednu 2018. Vedení diskuse si pochvalovali i sami prezidentští kandidáti a po sociálních sítích se šířila výzva „Světlana na Hrad“. S moderátorkou a hlasatelkou Kamilou Moučkovou (91) nedávno vydaly knihu Hlavou proti zdi. Jde o rozhovor dvou silných žen, které spojuje přátelství i profese.

Foto: Profimedia.cz

Ve roce 2018 byla oceněna novinářskou cenou Karla Havlíčka Borovského za schopnost vést rozhovory elegantně a s nadhledemFoto: Profimedia.cz

Lucie Výborná (50)

Moderovala v televizi, šéfovala časopisu, má vlastní pořad v rozhlase, kam si zve zajímavé hosty, a na Televizi Seznam zpovídá v pořadu Extreme interviews sportovce extrémních disciplín v jejich přirozeném prostředí: leze s nimi na komín nebo do jeskyně. Sama je milovníkem těchto extrémů, v roce 2014 totiž zdolala druhou nejvyšší horu světa, K2. A ve stejném roce také překonala s moderátorem Janem Pokorným (59) svůj vlastní rekord a během 52 hodin vyzpovídali 100 hostů. Lucie Výborná prostě nezná hranic.

Foto: Profimedia.cz

V českém mediálním světě je Lucie Výborná pojem. Málokdo je na své hosty tak precizně připraven a následně s nimi hovoří tak lidsky jako onaFoto: Profimedia.cz

Iva Pazderková (39)

Jedna z nejúspěšnějších stand-up komiček se proslavila jako „blbá blondýna“ a je na ní sympatický nejen obrovský smysl pro humor, ale i schopnost nebrat se vážně. Na sociálních sítích se klidně objeví bez make–upu a mluví o svých fobiích a úzkostech. Iva Pazderková ovšem někdy mluví i vážně, třeba když se vyjadřuje k politice.

Foto: Profimedia.cz

Když začala s blbou blondýnou, měla odpovídající barvu vlasů. Dnes je z ní zrzka, ale humor ji naštěstí neopustilFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám