Hlavní obsah

Co dělají zlatí hoši z Nagana: Jágr slaví 50, Hašek má miminko a Čechmánkovi hrozí kriminál

Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Reklama

Jeden z nejlepších českých hokejistů dnes slaví významné jubileum. Lamači dívčích srdcí, který se snad narodil s hokejkou v ruce, je kulatých padesát. Kam se během let v životě posunul a co dělají další zlatí hoši z Nagana?

Článek

V padesáti už si většina profesionálních sportovců dávno užívá sportovního důchodu. Džegr je ale nezmar a kariéru aktivního hráče ještě oficiálně neukončil. Na rozdíl od řady jeho bývalých spoluhráčů, kteří s ním v Naganu před rovnými 24 lety (22. února) vybojovali zlato.

Jaromír Jágr (50)

Víra v Boha a hokej – to jsou dvě nejdůležitější věci v životě dnešního oslavence, který svůj život zasvětil tomu, aby byl nejlepším z nejlepších. Lví podíl na jeho úspěchu má i podpora rodiny a jeho partnerek. Milovník hazardu, majitel klubu kladenských rytířů a hvězda reklam na žvýkačky či elektrokola, která mu nakonec nikdo nezatajil, je doposud single. Randil například s Andreou Verešovou (41), Ivou Kubelkovou (44) nebo s Innou Puhajkovou (35), nyní se po jeho boku objevuje o 22 let mladší modelka Dominika Branišová (27). Děti hokejista zatím nemá, zatím se může těšit alespoň na miminko, které přivede na svět jeho neteř influencerka Pavlína Jágrová (30).

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Vysmátý hokejista po boku své přítelkyněFoto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Dominik Hašek (57)

U zlatého triumfu v roce 1998 nemohl chybět ani výborný hokejový brankář. Dominik Hašek kariéru ukončil v roce 2011 a věnuje se podnikání. V bráně mu to ovšem šlo o poznání lépe, jeho značce oblečení se totiž moc dobře nevedlo a výsledkem byly milionové ztráty. Posléze začal vyrábět vlastní energy drink, ale ani to nevypadá jako zlatý důl. Podniká i v myslivosti a v rozhovorech několikrát připustil, že naganské heslo „Hašek na hrad“ mu rezonuje v hlavě a pohrává si s myšlenkou kandidovat na prezidenta České republiky. S bývalou manželkou má dceru a syna. Dcera Dominika (26) je zpěvačka a na konci loňského roku byla vybrána, aby reprezentovala Českou republiku na soutěži Eurovize 2022. Loni v říjnu se potom Hašek stal trojnásobným otcem, jeho přítelkyně porodila syna Honzíka.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Hašek má podnikavou dušiFoto: Profimedia.cz

Martin Ručinský (50)

Hokejový útočník s profesionálním sportem seknul v roce 2015 a to v sezoně, ve které se mu s Litvínovem podařilo získat titul mistra. Posléze strávil dva roky jako generální manažer České hokejové reprezentace a po padesátce si splnil svůj dlouholetý sen. Spolu s kamarádem hokejistou Petrem Nedvědem (50) si u Staroměstského náměstí v Praze před pár týdny otevřeli hospodu. S příznačným názvem Střídačka.

Foto: Profimedia.cz

S kamarádem Pavlem Nedvědem (vlevo) si Ručinský otevřel hospoduFoto: Profimedia.cz

Jiří Šlégr (50)

Na postu obránce slavil v Naganu hokejista, který zkoušel i kariéru v politice. Byl poslancem, je zastupitelem a aktuálně i členem Rady České televize. S hokejem ale koketovat nepřestal a loni v létě rozjel hokejovou školu. Jeho manželkou je Miss ČR Lucie Šlégrová Králová (40), se kterou má syna. Děti mají oba i z předchozích manželství. Manželka o něm tvrdí, že je skvělým tátou a nikdy prý ve vztahu nerozdělovali děti na „moje“ a „tvoje“.

Foto: Profimedia.cz

Sestěhovali k sobě symbolicky 14. února, kdy také slaví výročíFoto: Profimedia.cz

Milan Hnilička (48)

Skandály se nevyhýbaly náhradnímu brankáři, který se také rozhodl budovat své postavení v politice. Působil jako poslanec a také jako šéf Národní sportovní agentury. Poslanecký mandát ovšem složil poté, co se ukázalo, že se v době přísných pandemických opatření účastnil oslavy narozenin v zavřeném hotelu. V květnu následovala i rezignace na post šéfa Národní sportovní agentury, kterou zdůvodnil pracovním vytížením neslučitelným s rodinným životem. Finanční kontrola, která na úřadu proběhla, následně poukázala na určité podivnosti v Hniličkově hospodaření, agentura podle auditu dělala chyby v dotacích a fungovala nehospodárně. Stále působí jako místopředseda Českého olympijského výboru.

Foto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

O Milanu Hniličkovi se loni dost mluviloFoto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Roman Čechmánek (50)

Bývalému hokejovému brankáři hrozí až deset let vězení za podvod. Před soudem stanul kvůli obvinění, že v letech 2011 a 2014 neplatil firmám, které pro něj pracovaly v jeho restauraci nebo pivovaru ve Zlíně. Měl si je najímat ve chvíli, kdy už tušil, že závazky nebude moci platit, toto obvinění ovšem brankář odmítá. Skončil v milionových dluzích. Krajský soud už ho několikrát zprostil viny, vrchní soud ale rozsudky zrušil a celý spor se tak táhne dál. V roce 2018 se rozvedl s manželkou, se kterou tvořil pár už od sedmnácti let.

Foto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

O osudu Romana Čechmánka soud teprve rozhodneFoto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Reklama

Související témata:
Jiří Šlégr
Milan Hnilička

Načítám