Hlavní obsah

Móda inspirovaná uniformami: Bláznivá i provokativní!

Foto: Marie Bartošová

V outfitu à la letuška vypadala Anna velice elegantně a ženskyFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letušky, námořnice, sportovkyně, někde i školačky. Všechny tyto ženy mají jedno společné. Nosí uniformu, i když u sportovkyň řekneme spíše dres. A právě oblečení ovlivněné uniformami se stalo naší další inspirací při dnešní proměně čtenářky Anny, která se ocitla v roli modelky.

Článek

S módními outfity si tentokrát pohrála stylistka Marie Fléglová, jejíž práci jste mohly sledovat už v našich předchozích článcích, kde jste se dozvěděly, jak kombinovat puntíky, jak nosit kraťasy v zimě nebo co dokážou doplňky. Nyní však téma znělo: Inspirace uniformami.

A inspirativní bylo i netradiční místo k focení, kterým se stalo Letecké muzeum Kbely. Mělo bohužel jen malou nevýhodu. Vzhledem k tomu, že návštěvní sezona začíná až v dubnu, byla v hangáru zima stejně jako venku. Jen s rozdílem, že nefoukalo. Proto musíme naší milé čtenářce udělit medaili za statečnost a doufáme, že jinak příjemné focení neodstoná. Modely jí totiž náramně „sekly“. Podívejte se samy.

À la letuška

Patříte k ženám, které při své práci fandí uhlazenému klasickému stylu a preferují takzvaný bussines look? Pak se vám jistě bude zamlouvat první model. Stylistka zde zkombinovala úzkou černou sukni s luxusní saténovou halenkou, projmutým sakem a černými lodičkami. Pomyslnou třešničkou na dortu se stal šátek na krk v americkém stylu, který nás uchvátil na první pohled. Vězte, že vám dodá patřičnou serióznost a glanc.

Tip redakce: Upřednostňujete ultra ženský styl před džínami s teniskami? Pak si prohlédněte i naše další stylingy v článku: Móda: V hlavní roli ženskost!.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Mango, 549 Kč), sukně (Mango, 999 Kč), sako (Orsay, 999 Kč), šátek (Vero Moda, 299 Kč), boty (Leiser, 2790 Kč)Foto: Marie Bartošová

Stylová námořnice

Ano, uznáváme, že čas, a především počasí na tento model je u nás prozatím v nedohlednu, ale i v zimě se jezdí na dovolenou. A pokud se zrovna nikam nechystáte, nechte se alespoň tou představou unášet na vlnách letního stylingu. Variace nesmrtelných bílých kalhot, korzetové kožené podprsenky a pruhovaného lehkého sáčka, doplněná opět krásným pestrým šátkem, k tomu přímo vybízí. Nemyslíte? Některé kousky by se ale jistě daly nyní využít třeba i na party.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: korzetová podprsenka (H&M, 699 Kč), kalhoty (Orsay, 679 Kč), sako (Ann Christine, 859 Kč), šátek (Mango, 700 Kč), boty (Mixer, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Malá velká sportovkyně

Kraťasy sportovního střihu, volná mikina a dokonalá reflexní bundička. To je základ pro další oufit, který zvolila stylistka Marie pro sportovní příležitosti. Pořídíte-li si však takovouto šusťákovou bundu letos na jaře i k elegantnějšímu stylu oblečení, rozhodně nešlápnete vedle. Podobné bundy zvané anoraky (dlouhá větrovka s kapucí) se totiž opět vrací na výsluní a budou konkurovat klasickým trenčkotům a baloňákům.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: mikina (Vero Moda, 599 Kč), kraťasy (New Yorker, 129 Kč), bunda (H&M, 899 Kč), kšiltovka (Quiksilver, 330 Kč), boty (New Yorker, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Zpátky do školy

Povinné zavedení školních uniforem v Česku prozatím sice nehrozí, ale je to jistě jedno z diskutovaných témat. Tak proč se neinspirovat jinde? Vždyť tahle mladistvá móda se skládanou sukní, bílou halenkou a svetříkem, oživená úzkou kravatou a kabelkou ve stylu menší školní brašny, nevypadá vůbec špatně. Navíc některým mladým dámám se tento look líbí a nosí ho normálně. Ale pozor. Opravdu se nehodí pro starší dámy a do práce, kde by si z vás mohli dělat legraci pro vaši dětinskost.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Orsay, 499 Kč), sukně (New Yorker, 129 Kč), svetr (F&F, 309 Kč), kravata (Zara, 99 Kč), punčochy (Ann Christine, 129 Kč), boty (Mango, 1499 Kč), brašna (H&M, 599 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Jak by se vám líbily takovéto školní uniformy?Foto: Marie Bartošová

Tip redakce: Zaujala vás kabelka ve stylu školní brašny? Podobné si můžete vybrat i v našem článku zde.

Foto: Marie Bartošová

O čtenářku Aničku se skvěle staraly stylistka Maruška (vlevo) a vizážistka NikolaFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Malá výpomoc při pózování pro fotografkuFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

A tady vidíte, jak byla modelka statečná. V hangáru leteckého muzea byly totiž minus 3 stupně Celsia.Foto: Marie Bartošová

A který look nebo módní kousek zaujal dnes vás? Vybraly byste si? Dejte nám vědět jako vždy v diskusi pod článkem.

Styling: Marie Fléglová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž a hair styling: Nikola Fizková (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Děkujeme Vojenskému historickému ústavu PrahaLeteckému muzeu Kbely za poskytnutí prostor k focení.

Reklama

Načítám