Hlavní obsah

Seriálové blondýnky: mrcha, agentka nebo prezidentka USA

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blonďatá mrcha z Melrose Place slaví narozeniny. Brzy jí bude šedesát, ale klidně by si mohla navléct úzkou sukni a jít svádět Billyho, Jacka nebo Petera. Heather Locklear seriály proslavily a blonďatých seriálových ikon najdeme mnohem víc. A jsou mezi nimi i pěkně ostré holky!

Článek

V seriálu Dynastie hrála blonďatá Heather Locklear v 80. letech a od té doby se u ní mnoho nezměnilo, tedy co se vzhledu týče. Postava bez chybičky, úsměv, který umí i zabíjet, a blond vlasy pod ramena. Dnes slaví 58 let!

A co další seriálové kolegyně s plavými vlasy? Blondýnkám rozhodně nejsou svěřovány jen scénky s minimem vět ve scénáři ve stylu Miss Texas. Naopak dostávají role charakterní, sklízí uznání kritiky a diváci nedočkavě vyhlíží další díl. Některé se díky seriálu proslavily, jiné si zajímavou roli na pokračování střihly na vrcholu kariéry.

Heather Locklear (58)

Dnešní oslavenkyně je v seriálech jako doma. Znát ji můžete jako sebestřednou intrikánku Sammy Jo Carrington z Dynastie (1981–1989), cílevědomou Amandu Woodward z Melrose Place (1992–1999) nebo Caitlin Moore ze Všichni starostovi muži (1996–2002). Jako Amanda se v seriálu zamilovala do doktora Petera Burnse, o několik let později se Heather s jeho představitelem Jackem Wagnerem (59) skutečně zasnoubila. Předtím stihla ještě dvě manželství. S Richiem Samborou (60), členem kapely Bon Jovi, má dcera Avu (21). A zřejmě objevila kouzlo proti stárnutí, neboť s dcerou vypadají spíš jako sestry.

Foto: Profimedia.cz

Pravá americká blondýnka, která se vzhledem nijak neexperimentuje a vypadá roky stejně... stejně dobřeFoto: Profimedia.cz

Claire Danes (40)

Mezi hollywoodské hvězdy ji vyšvihla role po boku Leonarda DiCapria (44) ve filmu Romeo a Julie (1996). V té době měla herečka za sebou už seriálovou roli po boku jiného fešáka - v Tak tohle je můj život (1994–1995) hrála středoškolačku Angelu Chase zamilovanou do Jordana Catalano (hrál ho Jared Leto, 47). Ve své filmografii má desítky větších i menších rolí. V současné době je hvězdou další série úspěšného seriálu Ve jménu vlasti (od 2011), kde hraje agentku Carrie Mathison, která bojuje proti terorismu, ale i se svými vlastními démony. V soukromí je vdaná za britského herce Hugha Dancyho (44) a mají spolu dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Za roli v seriálu získala nejrůznější ocenění, ale na prvním místě je pro ni rodina a její dva synovéFoto: Profimedia.cz

Robin Wright (53)

Bývalou manželku herce Seana Penna (59) proslavily seriály (např. Santa Barbara). Pak se do ní zamiloval Forrest Gump (1994). Všechny dosavadní role ale elegantní herečka překonala svým výkonem v kultovním seriálu Dům z karet (2013–2018), kde exceluje jako Claire Underwood. Žena, která zpočátku stojí pevně po boku svému manželovi Frankovi (Kevin Spacey), pomáhá mu získat Bílý dům a neváhá jít přes mrtvoly. Její vliv stoupá a nakonec „žák přeroste svého učitele“. Těžko říct, zda scenáristé chtěli její postavu vidět v Oválné pracovně od začátku, nebo museli reagovat na aféru #MeToo a skandál kolem Kevina Spaceyho (60).

Foto: Profimedia.cz

Herečka nepatří k blondýnkám, které by si roky hýčkaly své lokny, neváhá jít ani do kratších šik sestřihůFoto: Profimedia.cz

Portia de Rossi (46)

Jestli byl nějaký seriál na blondýnky bohatý, tak Ally McBeal (1997-2002). Blond byla hlavní hrdinka, potrhlá právnička Ally (Calista Flockhart, 54), blond kudrliny měla i Elaine (Jane Krakowski, 50), ale žádná nebyla tak blond jako Portia de Rossi a její postava Nelle Porter. Vlasy nosila běžně stažené do přísného uzlu, ale sem tam je ve zpomaleném záběru rozpustila a svět se přestal točit. Herečka poté hrála v dalších úspěšných komediálních seriálech Arrested Development (2003–2018) a Ted a spol. (2009–2010). Je vdaná za moderátorku a bavičku Ellen DeGeneres (61).

Foto: Profimedia.cz

S manželkou jsou považovány za jeden z nejvlivnějších párů HollywooduFoto: Profimedia.cz

Katherine Heigl (40)

Jeden z nejpopulárnějších seriálů na světě jsou zcela určitě Chirurgové (2005–2019). Seriál uměl dojmout i vyděsit. Životy mladých doktorů i pacientů byly dramatické a únavu po náročných službách jsme prožívali s nimi. Blondýnka Katherine Heigl ztvárnila trochu přecitlivělou doktorku Izzie Stevens, která bojovala s rakovinou a miliony po zesnulém snoubenci věnovala na založení bezplatné kliniky. Za tuto roli dostala cenu Emmy. Herečka je provdaná za zpěváka Joshe Kelleyho (39), s nímž nejdříve adoptovala dvě dcery a před dvěma lety se jim narodil syn.

Foto: Profimedia.cz

Po roli doktorky Izzie hrála v romantických komediích a je novou posilou seriálu Kravaťáci (2011–2019) - ano toho, který proslavil vévodkyni MeghanFoto: Profimedia.cz

Kyra Sedgwick (54)

Drobná blondýnka s hustými blond vlasy byla hvězdou detektivního seriálu Closer (2005–2012). Její postava Brendy Johnson vyšetřovala vraždy svým neortodoxním způsobem, měla vztah se šéfem a musela si získat respekt chlapů v týmu. Za svůj herecký výkon byla herečka a manželka Kevina Bacona (61) opakovaně oceněna . V desetidílné sérii Ten Days in Valley si zahrála hlavní postavu Jane Sandler, přepracovanou svobodnou matku, které zmizí dcera, a ona neví, komu a čemu věřit.

Foto: Profimedia.cz

S Kevinem Baconem patří k nejstabilnějším párům a dokonce nedávno zjistili, že jsou vzdálení příbuzní. Jejich děti na toto téma rády vtipkujíFoto: Profimedia.cz

Máte svoji oblíbenou seriálovou blondýnku? A znáte nejlepší seriály na podzimní večery?

Reklama

Načítám