Hlavní obsah

Džínové sukně 2022: Po letech se vrací mini, ale nosit se budou i kousky s rozparky a světlé barvy

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Patříte k ženám, které spojení denimu a sukně neumí a především nechtějí odolat? Pak máte o důvod víc, proč se těšit na jaro. V nových kolekcích najdete džínových krásek spoustu a my vám prozradíme, které jsou nejvíce v kurzu. Malá nápověda – populární bude především délka, která bodovala kolem roku 2000.

Článek

Nepamatujeme si jarní sezonu, ve které by chyběly. Džínové sukně jsou módním evergreenem, ke kterému se můžete pravidelně vracet. I tahle klasika má ale své vzestupy a poklesy. Na které typy sukní se vyplatí zaměřit pozornost tentokrát?

Velký comeback minisukní

Ačkoli z ulic nikdy nevymizely, v posledních letech se jim příliš pozornosti nedostávalo. S tím je ale konec. S nástupem trendu Y2K se do světa módy vrátily minisukně, které zažily svůj největší boom na počátku nového milénia. Pokud se vám po krátkých džínových sukních stýskalo, můžete se k nim vrátit. Dobrou zprávou je, že se dají nosit i v uhlazenějším provedení. Pokud vám už není –náct, budou vám temně modré varianty ve strohém stylu svědčit mnohem víc než vyšisované sukně se záměrně prodřenými místy.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; NA-KD, 490 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Oliver Bonas, prodává Next, 1785 Kč; Gina Tricot, 685 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč; Pull & Bear, 499 KčFoto: Archiv firem

Stylové rozparky

S raketovým nárůstem rozparků přímo souvisí popularita delších sukní. Ano, minidélky vyšachovaly klasiku, sahající těsně nad kolena, kromě nich se ale nosí i sukně, které naopak sahají mnohem níže. A těmto mididélkám rozparky vyloženě sluší.

Foto: Archiv firem

Zleva: Gina Tricot, 1100 Kč; NA-KD, 905 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Marc O'Polo, 1299 Kč; Levi´s, prodává Answear, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Esprit, 1999 KčFoto: Archiv firem

Varianty v mididélce

Jak už jsme nastínili, kontrastem k módní minidélce je ta midi, která může sahat těsně pod kolena, ale stejně tak až do půli lýtek. Midisukně u nás nemají nejlepší pověst, protože se o nich traduje, že k jejich nošení potřebujete mít výšku modelek. Nic přitom není dál od pravdy. Tuhle délku miluje návrhářka a ex Spice Girl Victoria Beckham (47) a na základě fotek by málokdo hádal, že měří jen 163 centimetrů. Midisukně bývají až do pasu, a pokud ten nepřekryjete svrškem, postavu si naopak opticky prodloužíte. Zejména nohy.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: COS, 1690 Kč; Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1985 Kč; s.Oliver, 849 KčFoto: Archiv firem

Ve světlé barvě

Pro denim je nejvíce charakteristická modrá, u této základní barvy ale samozřejmě zůstávat nemusíte. V jarních kolekcích najdete více sukní v bílé nebo krémové, které se vám budou perfektně kombinovat nejen s dalšími neutrálními odstíny, ale i momentálně tolik trendy výraznými barvami. Jen si v jejich společnosti dávejte pozor na kávu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Levi´s, prodává About You, 2349 Kč; Levi´s, prodává Zoot, 1799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Just Female, prodává Zalando, 2620 Kč; Diesel, 2690 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Noisy May, prodává Zoot, 629 Kč; GAP, 1499 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám