Hlavní obsah

Módní tipy na květen: Nebojte se metalické sukně ani širokých kalhot!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda přeje připraveným! Jak jinak zakončit duben než vyhlídkou na další (stylový) měsíc? Prohlédněte si naše květnové tipy a podívejte se, jak skvěle vypadá metalická sukně nebo dlouhé kimono v praxi.

Článek

Zatímco o počasí můžeme zatím jen debatovat, ohledně jedné předpovědi nemáme absolutně žádné pochybnosti. Ano, řeč je o módě a jarních trendech. Stylistka Ivana Pražáková pro vás vytipovala kousky z nových kolekcí, které byste rozhodně neměly přehlédnout. Které z nich si odnesete do kabinky?

Stříbro, nebo zlato?

K jakému kovu se přikloníte, není podstatné. V módě jsou totiž všechny metalické odlesky. Pokud hledáte kousek, který by proměnil váš šatník, doporučujeme se porozhlédnout právě po nějakém v kovovém odstínu. Naším favoritem je stříbrná midi sukně.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1999 Kč), top (Marks & Spencer, 1399 Kč), bunda (H&M, 899 Kč), kabelka (Gino Rossi, 2990 Kč), vázanka (Aldo, 399 Kč), kožené boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Seznamte šaty s košilí

Pokud už nechcete odkládat nošení šatů na ramínka, vyberte jim vhodného spojence a noste je už teď. A ne, nemusíte je zakrývat sakem. Zkuste na to jít opačně a podložte šaty bílou košilí. Tu naši zdobí, stejně jako samotné šaty, volánky. Přiznáváme, tomuto jarnímu trendu jsme bezhlavě propadly.... Důkaz najdete v článku Jarní kolekce ovládly volánky! Nosí se na všem, i na kalhotách. Budou slušet i vám?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: košile (Topshop, 1499 Kč), šaty (H&M, 1499 Kč), boty (Topshop, 1499 Kč), náušnice (H&M, 399 Kč), kabelka (Pinko, prodává Fade, 11 400 Kč), prsteny (Lindex, 249 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Nesouměrnost je v kurzu

Baví vás asymetrie? Pak vás dost možná zaujmou i následující šaty s potiskem. Jsou lehoučké, nevšedně řešené a po obědě v nich nebudete muset zatahovat břicho :-) Stejně jako předchozí volánkové šaty je můžete nosit s topem vespod.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Lindex, 1399 Kč), triko (Lindex, 499 Kč), sluneční brýle (Aldo, 999 Kč), prsten (Lindex, 149 Kč), boty (H&M, 799 Kč), kožená kabelka (Twin-Set, 8300 Kč)Foto: Eva Malúšová

Proč milovat kimono?

Pokukujete po svršcích v kimonovém stylu? Přejděte od myšlenek k akci a alespoň jeden kousek si pořiďte. Je totiž variabilnější, než by se mohlo na první pohled zdát. Nosit ho můžete coby zavinovací šaty, ale stejně tak se dá nechat kimono i otevřené. To dlouhé se perfektně hodí ke krátkým délkám, s takovými šortkami bude vypadat fantasticky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kimono (Lindex, 2199 Kč), body (H&M, 799 Kč), boty (H&M, 799 Kč), náhrdelník (MAX&Co., 3000 Kč), náramek (Aldo, 399 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nezasekávejte se na slimkách

Chápeme, spousta z vás se bez nich neobejde, nebyla by ale škoda lpět jen na úzkých kalhotách, když se v nových kolekcích schovává tolik zajímavých kousků? Vyzkoušet doporučujeme i střihy se širšími nohavicemi, o kterých jste přesvědčené, že vám nesluší. Možná vás příjemně překvapí.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (Twin-Set, 4400 Kč), top (Lindex, 799 Kč), vesta (Twin-Set, info o ceně v obchodě), boty (Aldo, 1299 Kč), kabelka (Gino Rossi, 4490 Kč), náhrdelník (Aldo, 399 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým a poděkování:

  • Styling - Ivana Pražáková
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Modelka - Tereza V. (Pure Model Management)
  • Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy - Adresa: Na Slupi 16, Praha 2, www.bz-uk.cz

Který kousek vás nadchl nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám