Hlavní obsah

Šortky 2020: Jak si cyklošortky prodraly cestu do šatníku

Foto: Pravosudov Yaroslav, Shutterstock.com

Foto: Pravosudov Yaroslav, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Sportovní kousek v elegantním šatníku? To dokázaly cyklistické šortky. Kontroverzní trend si vydobyl své místo na výsluní, a tak jsou tu s námi už několikátou sezonu. A víte, že je nosila už i princezna Diana?

Článek

Jsou to teprve dva roky, co se začaly objevovat módní maniačky jako Emily Ratajkowski (29), Kendall Jenner (24) nebo Hailey Bieber (23) v šortkách podobným těm cyklistickým. Trend cycling nebo biker shorts byl na světě a skoro nikdo jim nevěstil budoucnost delší než jednu sezonu.

Ač dokážou být dost nelichotivé, vytřely všem zrak. Opticky nohu spíš přeříznou a stehna mohou rozšířit, takže o nějakém prodloužení či zeštíhlení dolních končetin nemůže být řeč. Existují ale i důvody, proč si je oblíbit. Mě už zlákaly také. Co vás?

Kdo jiný než Chanel a Diana

Kde se na módním mole vzaly? K vidění byly na přehlídce Chanel už v říjnu 2018. Kombinace s propínacím svetříkem je překvapivě velmi slušivá. Nechyběly ani letos v únoru na týdnu módy v Londýně, kde je představil módní návrhář David Koma. Cestičku ze sekce sportovní do každodenní módy si ale prošlapaly už dříve. Do města je oblékala i princezna Diana v roce 1995!

Foto: FashionStock.com - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Zleva: Přehlídka Chanel říjen 2018, David Koma letos v únoru a styl princezny Diany v roce 1995Foto: FashionStock.com - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Nejen na kolo

Na druhý pohled ale cyklistické šortky nejsou tak špatné na normální nošení. Jasně, do práce to asi ideální outfit není, ale na volný čas stoprocentně. Kombinujte je s oversized a dlouhými triky, oversized blazerem, mikinami nebo delší košilí.

Foto: Creative Lab - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Kombinace s cyklošortkami nemusí být nutně laděné do sportovního stylu. Inspirujte se street stylem z fashion weeků nebo uprostřed modelkou Elsou Hosk (31) Foto: Creative Lab - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Takhle nosí cyklistické šortky Kim Kardashian (39) a modelky Bella Hadid (23) nebo Rosie Huntington-Whiteley (33)Foto: Profimedia.cz

Noste je i elegantně

Sice nohy odhalují, ale zároveň problematickou partii vnitřních stehen maskují. Díky elastanu mohou mít i stahující efekt na partii boků. Tak vida, ony umí i lichotit! Také zabrání odření pokožky, což v létě trápí spoustu žen.

Šortky začínaly v černé variantě, ale nyní je najdete i v pastelových barvách nebo s potiskem. I tak doporučujeme sáhnout spíš po klasické černé, která je nejméně problematická na kombinování. Nejlepší obutí jsou k nim ugly sneakers nebo, překvapivě, sandálky na podpatku. Nebojte se kombinovat ryze sportovní styl šortek s elegantním prvky. Ostatně, už před 25 lety k nim princezna Diana nosila kabelku.

Vyberete si?

Foto: Archiv firem

Zleva: Guess, 1199 Kč, prodává Answear; Weekday, 490 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Cropp, 179 Kč; Bonprix, 258 Kč (2 ks v balení)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Ellesse, 490 Kč, prodává Sizeer; Noisy May, 449 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Puma, 840 Kč, prodává Zalando; Esprit, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 399 Kč; H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 349 Kč; Adidas, 749 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Nike, 909 Kč, prodává About You; Who What Wear, 1920 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Anketa

Líbí se vám trend cyklošortek?
Ano, klidně bych ho nosila
23,1 %
Na někom může být hezký
16,3 %
Ne, cyklošortky patří jen na kolo
60,6 %
Celkem hlasovalo 6538 čtenářů.

Do šortek se vyplatí mít opálené nohy. Samoopalovací přípravky, tyhle jsme za vás vyzkoušely!

Reklama

Načítám