Hlavní obsah

Monica z Přátel slaví. Jak ji změnily plastiky?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pro kultovní seriál Přátelé je letošní rok obzvláště významný. Nejenže v září uplyne 25 let od prvního dílu, ale představitelka puntičkářky Moniky, herečka Courteney Cox, dnes slaví 55. narozeniny. Že stárne s grácií, se o ní rozhodně říct nedá. Jak v současnosti vypadá?

Článek

Pětapadesát – na takové číslo si ode dneška bude muset zvyknout herečka Courteney Cox. A nejspíš to pro ni nebude úplně jednoduché. Četné plastické operace, které prodělala, naznačují, že se stárnutím není tak úplně smířená.

Z modelky herečkou

Když se řekne Courteney Cox, většina lidí si ji vybaví jako Moniku Geller v seriálu Přátelé. A právem, tento pořad, který se vysílal mezi lety 1994 a 2004, ji neuvěřitelně proslavil. Další významnou Courteneinou rolí je novinářka Gale v hororové sérii Vřískot 1 až 4 (1996–2011).

Herectví přitom nebylo nic, po čem by Courteney toužila odmalička. Po necelém roce studia opustila architekturu a vydala se do New Yorku hledat slávu a úspěch jako modelka. Dveře do světa filmu jí otevřelo účinkování v několika televizních reklamách a také ve videoklipu Bruce Springsteena (69).

Foto: Profimedia.cz

Courteney Cox v roce 1980Foto: Profimedia.cz

Na život a na smrt

V Přátelích se měla původně ujmout role Rachel Greenové, kterou nakonec ztvárnila Jennifer Aniston (50). Někdy bývá mezi herečkami nevraživost, ale Jennifer a Courteney se staly kamarádkami na život a na smrt – i patnáct let od odvysílání poslední epizody sitcomu se pravidelně vídají, Jennifer Aniston je dokonce kmotrou patnáctileté Coco, kterou má Courteney s hercem Davidem Arquettem (47) – svoji byli v letech 1999 až 2013.

Momentálně Courteney chodí s o třináct let mladším zpěvákem kapely Snow Patrol Johnnym McDaidem (42).

Foto: Profimedia.cz

Silné přátelství mezi Courteney Cox a Jennifer Aniston (uprostřed) vydrželo i po skončení seriálu. Vpravo je Lisa Kudrow (55) alias PhoebeFoto: Profimedia.cz

Kvůli plastikám má oči pro pláč

Hereččinu přirozenou krásu obdivovali muži i ženy po celém světě. V letech 1997 a 1998 se dokonce dostala do první desítky nejvíc sexy žen podle časopisu FHM. Proto není divu, že s přibývajícími léty toužila Courteney svůj půvab zachovat, jenže četnými plastikami si spíše ublížila.

Ve společnosti se začala objevovat s nepřirozeně vyžehleným obličejem, omezenou mimikou i opuchlými tvářemi. Později naštěstí sama usoudila, že to není ono. Pro magazín NewBeauty prohlásila, že to s estetickými zákroky opravdu přehnala a už si nebyla ani moc podobná.

Upřímnou zpověď poskytla také v reality show Running Wild with Bear Grylls. Rozpovídala se o tom, že plastik, které jí zničily tvář, lituje a při pohledu na své starší fotografie se vyděsí. Všechny obličejové výplně si prý nechala odstranit a postupně se smiřuje se stárnoucím tělem. Ovšem na její postavě věk moc vidět není – tu by jí mohly závidět i o generaci mladší ženy.

Foto: Profimedia.cz

Plastiky krásnou herečku hodně změnilyFoto: Profimedia.cz

Plánuje další dítě?

Herečka se také nechala slyšet, že by si s partnerem ráda pořídila miminko a i v takto pokročilém věku by chtěla odnosit vajíčko jiné ženy. Courteney to moc láká: chtěla větší rodinu, ale má genetickou poruchu, kvůli níž prodělala několik potratů, a dcera Coco je vymodlené dítě. A proč ne? Herečka Brigitte Nielsen porodila loni v pětapadesáti dcerku Fridu.

Foto: Profimedia.cz

Z dcery Coco už je velká slečnaFoto: Profimedia.cz

Sledovali jste seriál Přátelé? Anebo máte raději český humor a na dlouhatánské série vás neužije? Pak jistě oceníte kvíz, zda opravdu znáte trilogii Slunce, seno...

Reklama

Načítám