Hlavní obsah

Monika (43): Nový facelift ji omladil o několik let!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Pokleslá kůže, unavené oči a spousta jemných vrásek. Tak přesně tohle vídala paní Monika (43) každé ráno při pohledu do zrcadla. Proto si řekla dost a rozhodla se podstoupit omlazení obličeje pod odborným dohledem.

Článek

Moničin obličej vypadal o dost starší, než na kolik se cítila – a to jí ubíralo na sebevědomí i optimismu. Rozhodla se proto pro rychlé řešení a podstoupila na klinice Medicom Clinic v Brně omlazení obličeje metodou MyFaceLift.

Moničina první operace

Tento zákrok zaujal Moniku především proto, že se provádí pouze v lokální anestezii a výsledky vypadají velice přirozeně. Výraz tváře se po zákroku nemění, přestože člověk o řadu let omládne a jeho obličej je svěžejší. A to byl velmi pozitivní příslib, který Moniku přesvědčil k objednání na operaci.

MUDr. Tomáš Ventruba byl od první chvíle vstřícný a vysvětlil Monice všechny náležité podrobnosti zákroku a jeho postupu – byla to její první operace v lokální anestezii a měla určité obavy. Operatér i sestra s ní v průběhu zákroku komunikovali a z Moniky veškerá nervozita opadla.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Monika (43) se svěřila do péče plastického chirurga Tomáše VentrubyFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Hned po zákroku domů

„Paní Monika se na mě obrátila s žádostí o řešení vzhledu její tváře. Připadalo jí, že vypadá mnohem starší, má povadlé tváře a velmi unavený pohled očí. Doporučil jsem jí facelift a plastickou operaci dolních víček. Oba zákroky jsme provedli v lokální anestezii a bylo možné je zkombinovat. Výkon proběhl bez komplikací a paní Monika mohla po 3,5 hodinách odjet v doprovodu manžela domů,“ popisuje operatér. Po zákroku se Monika cítila velice dobře. Nic ji nebolelo, jen měla pocit, že má dvakrát větší hlavu. Hojení však probíhalo rychle a bezproblémově.

„Kombinace MyFaceLiftu a operace očních víček v jedné době je výhodná s ohledem na délku rekonvalescence. Efekt významně omladí vzhled klientky a výsledek bývá dlouhodobý. Operace jako taková není riskantní ani bolestivá,“ upřesňuje profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Co je MyFaceLift?

Jedná se o metodu omlazení obličeje, která se provádí pouze v lokální anestezii a trvá zhruba dvě hodiny. Dokáže zjemnit kontury, vyhladit i hluboké vrásky a tvář tak působí více svěže a přirozeně. Obličej se po zákroku navíc rychle hojí, obejde se bez kompresního návleku a na rekonvalescenci vám stačí jen týden.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Paní Monika (43) nebyla spokojená s povadlou kůží a vráskami v obličejiFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Rychlá rekonvalescence a další vylepšení

Monika tedy hlavně ocenila, že se nemusí dlouze zotavovat z celkové anestezie a nepotřebuje ani obvazy. Dostala jen injekci proti bolesti a ledovací obklady, protože ji čekala tříhodinová cesta. Návrat domů proběhl bez problémů.

A už pátý den po zákroku mohla Monika ven. Jizva na očích byla minimálně viditelná a jizvy okolo uší skryly vlasy. Po čase se Monika vydala na kliniku znovu, tentokrát na ošetření na estetické dermatologii u MUDr. Markéty Majerové. Jednalo se o aplikaci botulotoxinu do čela a aplikaci výplně kyseliny hyaluronové k vyrovnání jemných vrásek kolem úst. S celkovým výsledkem je Monika maximálně spokojená a po odeznění modřin a otoků se opět s nadšením prohlíží v zrcadle.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Rozdíl po zákroku je znatelný. Monika vypadá mladší a jen záříFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Načítám